8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire

8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire

Címlap / Szerelem / 8 idézet, ami ráébreszt a párkapcsolat szépségeire

Amennyiben békében vagy önmagaddal, egyedül is maximálisan boldog lehetsz, egy szerető társ azonban teljesen más szintre emeli ezt a harmóniát. A szerelmet lehetetlen definiálni, az alábbi idézeteket azonban mindenki átérezheti, aki volt már igazán szerelmes.

„Különleges napok”. (…) A szerelmes egyén minden alkalommal ezt érzi, amikor a szerelmesével találkozik. (Jeffrey Eugenides)

Minden egyes találkozásnál úgy érzed, valami újat kaptál. Ha csak egy kávézóban beszélgettek, vagy éppen összebújva gubbasztotok a kanapén, az is léleküdítő és maradandó élmény a számodra. Nem kellenek az extrém programok, a szerelem teszi különlegessé a pillanatot.

Nincs ember, aki azt kívánhatná, hogy jobban szeressék, mint ahogyan engem szeret az, akit én valósággal imádok. (Charlotte Bronte)

Sokan mérik pénzben, egészségben a boldogságot. De ami igazán fontos – bárki bármit mond –, hogy viszont szeressen az az ember, akiért valósággal rajongsz. Ilyenkor túlcsordulsz a boldogságtól, mely a kutatások alapján még az egészségügyi állapotodat is pozitívan befolyásolja.

Ha sikerül egy szerelmespárnak egymás mellett jól megöregedni, rádöbbennek arra, hogy ami összekapcsolja őket, az nem a két test egymást kívánása, nem is a férfiúi és női lélek vonzalma és taszítása, hanem egy mély sorsközösség, mely több, mint szerelem, több, mint szeretkezés, több, mint barátság. (Müller Péter)

Nem véletlen, hogy a kultúrtörténet során a „szerelem” szót még nem sikerült definiálni.

Csak benyomások, hasonlatok sorakoznak fel annak szolgálatában, hogy leírják, miről is van szó. A boldog és hosszú párkapcsolat nem pusztán a testiségről és a barátságról szól, hanem annál sokkal többről, aminek megfogalmazása szinte lehetetlen. Ha érzed ezt a többletet, akkor egy igazán boldog kapcsolatban vagy, vagy ahogyan Müller Péter fogalmaz, ez már sorsközösség.

Ez új élmény volt: együtt lenni egy nővel, akit kedvelek. Kedvelek? Nos… akivel együtt akarok lenni. Nem kellett társalognivalót kieszelnem. Neki se. Nyugodtan hallgathattunk együtt. (Lawrence Sanders)

Az igazán boldog párok nem keresik az állandó kommunikációs forrást. Feszültség nélkül, teljes boldogságban tudod élvezni a másik jelenlétét, sőt mindez megnyugtatóan hat rád – szavak nélkül is.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást