Ez okozza a hosszú koronavírus-fertőzést, ami több hónapig is eltarthat

Ez okozza a hosszú koronavírus-fertőzést, ami több hónapig is eltarthat

Címlap / Életmód / Egészség / Ez okozza a hosszú koronavírus-fertőzést, ami több hónapig is eltarthat / 2. oldal

A szakértők megjegyezték, hogy olyan is lehet: valaki egyszerre több szindrómától szenved. Hiszen az, aki intenzívre kerül, még lehet emiatt és a vírusfertőzés következményei miatt is rosszul. A kutatók egyébként a közösségi médiában gyűjtöttek össze alanyokat a kutatásukhoz, ahol több hosszú COVID-os csoport is alakult már a tapasztalatok megosztására. 

Fáradt nő
Cecile_Arcurs/istockphoto.com

Mi okozza a különbségeket?

Sokáig talány volt, hogy min múlik az, kinél mennyi ideig tart a koronavírus, és gyógyulás után is milyen sokáig maradnak meg a tünetek. Egy friss kutatás most arra enged következtetni, hogy valószínűleg az életkornak és nemnek van köze a betegség lefolyásához. A fő veszélyeztetett korcsoport az 50-60 év közötti nők. Náluk a legnagyobb esélye annak, hogy még gyógyulás után is hosszú ideig megmaradjanak a tünetek. 60 év alatt a nőknek kétszer annyi esélyük van hosszú, elhúzódó betegségre, mint a férfiaknak, ebben az életkorban azonban az esélyek kiegyenlítődnek.

Még mindig sok a talány a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban, és egyértelmű, hogy a hosszú távú következményei még csak most kezdenek el kirajzolódni. De mindenképpen biztató, hogy már nem tapogatózunk annyira a sötétben, mint korábban. Az is látható, hogy folyamatosan ismerjük meg ennek az új betegségnek a lefolyását és a hosszú távú hatásait is.

Forrás 1, 2

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Stella
    2020.11.27., 10:09

    Régen baj, ha már az ízlésünket is elveszíthetjük.. 🙂

    Válasz

Írj egy hozzászólást