Hogyan rendezz karácsonyi partit?

Hogyan rendezz karácsonyi partit?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogyan rendezz karácsonyi partit?

Hazánkban is egyre elterjedtebbek az ünnepeket megelőző, laza baráti összejövetelek. Ha a karácsonyi előtti rohangálás közepette szeretnél megpihenni egy kicsit, hozz össze gyorsan egy adventi bulit!

Tervezd meg!

Ízlés és hangulat dolga, hogy hatalmas partira vagy szolid rendezvényre vágysz.
Akár DJ-s és bárpultos buli mellett döntesz, akár csak kinyitsz egy üveg bort és fölteszel egy lemezt, egy a lényeg: ismerd a saját igényeidet, s aszerint cselekedj!

Nem a pénz a lényeg!

A karácsonyi parti nem a rongyrázásról, hanem a közös időtöltésről szól. Ha a pénztárcád engedi, nyugodtan határozz meg nagyobb büdzsét, ám amennyiben nem így van, jó, ha tudod: az egész egyáltalán nem igényel befektetést!
Dobj össze egy süteményt, és kérd meg a többieket, hogy ők is hozzanak valamit! Az asztaldekoráció is olcsón megúszható, ha karácsonyi szalvétákkal, piros abrosszal és néhány fenyőággal díszíted.

Időzíts jól!

Az ünnepi bulinak nem a családdal töltendő időről kell elvonnia a figyelmet, éppen ezért tervezd egy-három héttel a karácsony előttre!
Számíts rá, hogy a barátaid naptárja be van táblázva december közepére, éppen ezért jó előre szólj nekik, mit tervezel!

Kit hívsz meg?

Az esemény a legkevésbé sem formális, így egy Facebookon vagy e-mailben küldött meghívás is tökéletesen megteszi.
Gondold végig, hányan férnek el kényelmesen nálad vagy a kiszemelt helyszínen, és ne hívj meg senkit, aki miatt feszengened kell!

Mi lesz a menü?

Az angolszász hagyományban, tehát Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban a vacsorás karácsonyi partik számítanak divatosnak.
Ha szeretsz főzőcskézni, bátran kövesd a hagyományt, ám nem muszáj étkezés köré szervezni a mulatságot. Természetesen nincs „illendőnek” tekinthető ételsor, de desszertnek egy kis mézeskalács fokozza a hangulatot!

Dekorálj!

A karácsonyfát nem szükséges hamarabb feldíszítened a parti miatt, mint ahogy egyébként tennéd. A fenyőágak, a gyertyák, a világítás és az adventi koszorú az asztalon viszont alapdarab.
Az ünnepélyes zene, az illatozó fenyőágak és az együtt töltött idő feledhetetlen karácsonyi hangulatot teremt.

Elő a hangulattal!

A vendégek érkezése előtt kapcsold be a karácsonyi világítást, le a villanyt, gyújtsd meg a gyertyákat, és tegyél be valami jó kis karácsonyi zenét. Nincs más hátra, mint hogy jól érezzétek magatokat.
A karácsonyi partinak nem az a célja, hogy újabb terhet rakjon a válladra. Éppen ellenkezőleg: oldani hivatott az ünnepek előtti feszültséget. Tehát ha úgy érzed, hogy a szervezés számodra nyűg, inkább ne vágj bele! Egy baráti beszélgetés azonban mindig hasznos némi sütemény mellett.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást