Életmód / Egészség

Hogyan méregtelenít és szépít a köpölyözés?

A köpölyözés már messze nem egy új keletű módszer, időszámításunk előttről származik róla az első írott emlék. Persze a hatékonyság az évezredek során mit sem változott, sőt, a mai modern világunkban ismét központi figyelmet kapott.

Hogyan köpölyöznek?

Sokak számára riasztó a köpölyözés, hiszen már ránézésre is fájdalmasnak tűnnek a bőrre feszített, harang alakú poharak, a látvány azonban rosszabb, mint a valóság.

Az eljárás során a masszőr vákuumot képez a pohárban, jellemző módon egy meggyújtott, alkoholos vatta segítségével.

Egyes esetekben a keletkező lángot nem is oltják el, de a hétköznapi (főleg első alkalommal történő) köpölyözés során ezzel nem kell számolni.

Miután a vákuumos pohár az olajozott bőrfelületre kerül, azt szó szerint felpúposítja, magába szívja, egészen addig, míg a masszőr odébb nem tolja, vagy le nem veszi – ahogy a kezelés, cél ezt megkívánja.

A köpölyözés a test egészére kiterjedhet, számtalan előnyének köszönhetően gyakorlatilag az összes problémát orvosolhatja, enyhítheti.

Miért hatékony?

A vákuum szívó hatása elsődlegesen azért hatékony, mert értágító, a kezelt terület egészén fokozza a véráramlást.

Ez köztudottan az egyik legjobb módszere a méregtelenítésnek, salaktalanításnak, a mélyen letapadt, akár évek óta tárolt káros anyagok felszabadításának.

A köpölyözés által kiválóan lehet ingerelni a reflex zónákat, hatására lazulnak a feszes és letapadt izmok, ez pedig az összes helyreállító masszázs alapja.

A köpölyözést sok esetben használják fájdalomcsillapításra, illetve különféle krónikus betegségek kezelésére, a fogyás elősegítésére, a narancsbőr eltüntetésére, az ízületi fájdalmak mérséklésére.

A szakember által végzett köpölyözés nem csupán az említettek miatt hatékony, hanem azért is, mert a megfelelő masszázzsal (pl. nyirokserkentés), terápiával (pl. akupunktúra) összekötve még látványosabb lehet az átalakulás.

Milyen a köpölyözés?

A köpölyözés ránézésre fájdalmasabb, mint a valóságban, bár természetesen nem lehet azt mondani, hogy felér egy kényeztető svédmasszázzsal.

Jellemző módon a felvezetés, a terület előkészítése fájdalmasabb szokott lenni, mint maga a köpölyözés, ám az egyébként problémás pontokon maga a kezelés is lényegesen érzékenyebben érintheti a pácienst.

Persze, ez is csak egy olyan gyógyító eljárás, amit abszolút ki lehet bírni, sőt, sokan arról számolnak be, hogy a köpölyözés alatt lényegében nem is éreztek semmi különöset.

Az általános feszítő érzés jellemző, de általában erősebb fájdalmat csak a pohárkák bőrön történő tolása okozhat, illetve a drasztikusabb beavatkozások, amik a bőr felhólyagosodásával, vérzésével járnak (ahogy írtuk, nem ez az általános kezelési mód).

Utó- és mellékhatások

Bár sokan szeretik hirdetni, hogy a köpölyözésnek nincs semmilyen mellékhatása, ha ez így lenne, nem találnánk olyan hatékonynak.

A kezelést követően egyértelműen érezhető a lelazított izmokban „izomláz” és az érintett felületen a bőr is kipirosodik, akár be is lilulhat, kékülhet, s a gyógyulási idő gyakran nyolc-tíz napig is eltarthat.

A bőr érzékeny marad két-három napig és a tisztítás során egyéb (teljesen normális) tünetekkel is számolni kell.

Sokan már a masszőrnél rosszul lesznek, émelyegnek, hánynak, esetleg hasmenés tör rájuk, pontosan a méregtelenítő folyamatok beindulása végett.

A regenerálódás egy-két napig is eltarthat, így aki először indul köpölyözésre, az inkább több pihenőidőt szánjon rá, mint kevesebbet.

Javasolt kúrák

Természetesen a problémától függ, hány alkalmas kezelést javasolnak a páciens számára, általánosan elmondható, hogy a látványos átalakuláshoz legalább tíz alkalom szükséges.

Ez nagyjából három- négyhónapnyi időintervallum, ugyanis a kúra második felében csak egyfajta ismétlésre van szükség.

Speciális esetekben a szakember egyedi étkezést, tornát, életmódot javasolhat, de a méregtelenítés során a már jól megszokott tanácsokkal fog mindenki szembesülni.

Bár a köpölyözés nagyon jelentős a salakanyagok felszakítása, eltávolítása során, a látványos végeredmény érdekében nem maradhat el az életmód reformja sem.

Különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a véráramba kerül méreganyagok könnyebb kiürülése érdekében ez elengedhetetlen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást