10 jel, hogy elmúlt a szerelem

10 jel, hogy elmúlt a szerelem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 jel, hogy elmúlt a szerelem

A szerelem nem tart örökké. De honnan tudhatod, hogy elcsitultak a lángoló érzelmek? A következő 10 jel árulkodó lehet.

Külön utakon

Ha azt veszitek észre, hogy egyre kevesebb időt töltötök egymás társaságában, folyton különprogramokat szerveztek és mindkettőtöknek fontosabb lett a baráti kapcsolatai ápolása, az gyanakvásra adhat okot.
Ez a viselkedés legtöbbször arra utal, hogy már nem szívesen vagytok egymás társaságában, nem tudtok újat mutatni egymásnak. Valójában már mindketten tudjátok, hogy mi a helyzet, de talán az egyedülléttől való félelem meggátol titeket abban, hogy lépjetek.

Nincs szex

Az egyik legárulkodóbb jele az érzelmek kihűlésének, ha a szexuális életetek szinte a nullára csökken.
Míg szerelmetek hajnalán szinte izzott a levegő köztetek, most már fáradtságra hivatkozva hátat fordítotok egymásnak a közös ágyban. 

Nem veszekedtek

Egyértelmű jele a szerelem elmúlásának, ha már arra sem veszitek a fáradtságot, hogy vitázzatok. Egy jól működő kapcsolat alapfeltétele az egészséges mértékű és építő jellegű veszekedés.
Amikor ez már teljesen eltűnik a kapcsolatból, az azt jelzi, hogy már nem mutattok érdeklődést egymás álláspontja iránt, nem akarjátok megvitatni és nem akartok megoldást sem, így inkább hallgattok.

Idegesítő szokások

Vannak olyan dolgaitok, amiket régebben imádtatok egymásban, ám mostanra csak idegesítő szokássá vált? Ha újabban falra másztok olyan apróságoktól, amit a boldog idők során elnéztetek egymásnak, ott már elmúlt valami.
A folytonos hibakeresés a másikban nem éppen egy kiegyensúlyozott, szerelemittas kapcsolat ismertetőjele.

Megszűntek a szerelmi vallomások

Régebben nem múlt el nap úgy, hogy legalább egyszer ne vallottatok volna szerelmet egymásnak?
Persze, hiszen ezer fokon égtetek. De ha elmúlt, akkor nem éreztek késztetést, hogy kimondjátok, így természetes, hogy elmaradnak a szenvedélyes vallomások.

Folyton veszekedtek

Nemcsak az ad gyanakvásra okot, ha már egyáltalán nem veszekedtek. Az is jelez valamit, ha túl sokat vitáztok.
Azonban ha ezek a nézeteltérések már mellőznek mindenféle építő jelleget és egyáltalán nem törekedtek a kompromisszumra, csak vádaskodtok és tépitek egymás idegeit, ott komoly és végzetes bajok vannak a kapcsolatra nézve.

Nem beszélgettek

Míg régebben éjszakákba nyúló traccspartikat rendeztetek, imádtatok órák hosszat mesélni egymásnak, ma már jó, ha pár szót szóltok egymáshoz.
És ha ezek csak olyan dolgokra szorítkoznak, mint melyikőtök viszi le a szemetet vagy befizettétek-e a csekkeket, akkor ez az jelenti, hogy már nincs mondanivalótok egymásnak.

Mint két testvér

Elmaradtak a gyengéd érintések, ölelések és csókok a kapcsolatotokból?
Eddig nem tudtatok úgy elmenni egymás mellett, hogy legalább egymás arcát ne simogassátok meg, ám ma már úgy éltek egymás mellett, mint két testvér? Ez sajnos egyértelmű jele annak, hogy elmúlt a szerelem.

Érdeklődtök mások iránt

Azt bizonyára ti is tudjátok, hogy nem vakságot, csupán hűséget fogadtatok egymásnak.
Addig nincs is baj, míg alkalomadtán megnéztek másokat az utcán, ám ha feltűnően érdeklődni kezdtek más személyek után és ha csak képletesen is, de kifelé kacsintgattok a kapcsolatból, ott biztos, hogy elcsitult a régi tűz.

Valamelyikőtöknek viszonya lett

Egy harmadik fél megjelenése a kapcsolatban egyértelműen azt jelzi, hogy valami elromlott. Az ember csak akkor várja külső személytől a boldogságot, ha valamiben hiányt szenved, amit a párjától nem kap meg.
Ez lehet érzelmi vagy szexuális jellegű is, a lényeg, hogy komoly gond van, amit nem biztos, hogy meg tudtok vagy meg akartok oldani.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást