Stílus / Test

5 jel, hogy dögösebb vagy, mint azt gondolod

Középiskolában a legtöbb lány nem érzi magát kifejezetten dögösnek. Pubertáskorban vagyunk, pattanásos a bőrünk, még nincs kiforrott öltözködési – vagy mondhatni bármilyen – stílusunk és emberileg is keressük magunkat, így tele vagyunk belső bizonytalansággal. Egyik tinédzser lány sem elégedett magával, túl kövérnek, vékonynak, alacsonynak, magasnak, csendesnek vagy hangosnak gondoljuk magunkat és mivel emiatt nincs önbizalmunk, nem is gondolunk bele, hogy mások szemében szépek lehetünk.

Előfordul, hogy nem szeretjük a szeplőinket, vörös hajunkat, vagy ha elkezd formásodni a testünk, azonban ezek a külsőségek lesznek azok, amik majd felnőttkorunkban vonzóvá tesznek minket. Lehet, hogy a fiatalkori kétségek következtében sok nő nincs is tudatában, milyen dögös. Az alábbi öt jel megmutatja, hogy jobban nézel ki, mint gondolod.

1. Az embereket sokkolja, ha a – vélt – hibáidat említed nekik

Nem szeretem a szemeimet, mert túl nagyok.” Ezt egyszer hitetlenkedve hallottam egy gyönyörű lánytól. Mikor mondtuk neki, hogy mindenki ilyen szemre vágyik, mint az övé, meglepődött, mert – mint kiderült – egész gyerekkorában békaszeműnek csúfolták. Esetleg nem szereted, hogy túl magas és vékony vagy, mert az iskolában zsiráfnak cikiztek? Most egészen biztosan mindenki irigyli a sudár modell-alkatod. 

Olvastad már?  5 igazság, amit minden ellenállhatatlan nőnek tudnia kell

2. Nem kapsz sok bókot

Nemcsak az kap viszonylag kevés szóbeli elismerést, aki nem rendelkezik előnyös külsővel, sokszor a szép nőket sem dicsérik agyon, mert mindenki azt feltételezi, hogy tisztában vagy a szépségeddel. Minek mondjuk egy vonzó embernek, hogy szép, úgyis tudja magáról és hallja eleget, ez mögötte a logika. Esetleg ha bókolnak is, akkor is másodkézből teszik, mint például: „Csinos vagy, de gondolom már mondták” vagy „Szép a hajad, de ezt úgyis tudod.” Nos, előfordul, hogy nem, a szép ember nem tudja, mert nem sokan említették eddig neki. 

 3. Sokan felnéznek, ha elmész előttük

Előfordul, hogy mész az utcán és látod, hogy a kávézókban ülő emberek – akár férfiak vagy nők – felnéznek, vagy aki elmegy melletted, utánad fordul? Akármilyen nehéz is elhinni, vannak olyanok, akiknek olyan kevés az önbizalma, hogy szépségük ellenére ilyenkor nem azt gondolják, hogy „olyan dögös vagyok, hogy utánam fordulnak”, hanem elkezdik vizsgálni magukat, hogy hátha felakadt a szoknyájuk, elkenődött a rúzsuk, vagy hülyén áll a hajuk és ezért bámulják meg őket.

A magabiztosság sokszor nincs egyenes arányban a megnyerő külsővel.

4. A párod barátai furán viselkednek a közeledben

Nem egyszer megtörtént már veled, hogy az aktuális partnered barátja titokban bepróbálkozott nálad, sőt, egyenesen szerelmet vallott? Vagy mikor először bemutattak a társaságnak, akkor a fiúk zavartan viselkedtek, a lányok pedig hűvösen, vagy kifejezetten ellenszenvesen viselkedtek veled, pedig még egy szót sem váltottál velük? Nos, ez a viselkedés egyértelmű jele annak, hogy a fiúk irigykednek, a lányok pedig féltékenykednek miattad.

Olvastad már?  Ezt tartja benned legszexisebbnek a másik nem - csillagjegyed szerint

5. Szerény vagy

Ha nem vagy egy harsány ember, nem akarsz mindig a középpontban lenni és nem szoktál dicsekedni, akkor biztosan nem kompenzálsz látványosan.

Aki szép kívülről, az szinte minden esetben szép belül is, hiszen a belső harmónia nélkül lehet valaki bármilyen dekoratív, nem fog olyan kellemes látványt kelteni, mint az, aki rendben van magával.

A legszebb emberek – amennyiben az előnyös külső kellő érzelmi intelligenciával párosul – sosem kérkednek szépségükkel, hanem méltóságteljesen, sőt, olykor picit szégyellősen „viselik”.

Képek: AGCreativeLab/depositphotos.comkireyonok/depositphotos.com