10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Címlap / Életmód / Család / 10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Egy statisztika szerint minden negyedik terhesség korai vetéléssel végződik. Mégis keveset beszélünk a fájdalomról, a gyászról. A hallgatás miatt sok nő érzi úgy, hogy talán ő rontott el valamit, az ő teste a hibás, pedig a vetéléseknek a legtöbb esetben nincs, vagy rajtunk kívül álló okai vannak. Azok a nők, akik saját fájdalmas történetüket megosztják, azért (is) teszik ezt, hogy megszűnjön a téma körüli tabu, és ezzel talán kicsit elviselhetőbbé tegyék sorstársaiknak a veszteség feldolgozását, elfogadását.

Susan Lucci

Az ABC All My Children című sorozatában Erica Kane karakterét megformáló színésznő a tévétörténelem egyik legmegosztóbb, legvadabb történetszálát vitte a vállán négy évtizeden keresztül.

A sorozat egy különösen érzékeny történetszála az abortusz körül forgott – a stábnak azonban fogalma sem volt róla, hogy Lucci ekkor valóban terhes volt, írja memoárjában, az All My Life-ban.

A színésznő sajnos elveszítette a babát, így valószínűleg elképesztő lelki terhet jelenthetett megbirkózni a sorozatbeli szerepével.

 

Beyonce

Az HBO dokumentumfilmjében az elképesztően sikeres énekesnő így vallott gyermeke elvesztéséről: „Körülbelül két évvel ezelőtt teherbe estem, életemben először. Hallottam a szívverést, amely a legszebb zene volt, amit valaha hallottam.

Neveket választottam, és arról ábrándoztam, hogy nézhet ki. Anyának éreztem magam… Visszarepültem New Yorkba egy vizsgálatra – és nem volt szívhang.

Egy héttel korábban szó szerint minden a legnagyobb rendben volt, és egyszer csak nem volt szívverés. ” Beyonce első kisbabája elvesztéséről azt mondta, hogy „a legszomorúbb dolog, amit valaha átéltem”. Az énekesnő ma egy gyönyörű lány, Blue Ivy és az ikrek, Rumi és Sir anyukája.

 

Brooke Shields

Miután egy rákmegelőző nőgyógyászati műtét után maradandó hegesedés miatt jelentősen csökkentek az esélyei arra, hogy teherbe essen, a színésznő lombikprogram segítségével lett várandós, ám a kisbabát sajnos elveszítette.

Később férjével, Chris Henchy-vel közösen két gyermekük született, Rowan és Grier.

A Down Came the Rain című könyvében őszintén beszélt nem csak a vetéléséről, de a Rowen születése utáni depressziójáról is.

 

Celine Dion

Amikor a fiuk, Rene-Charles, nyolcéves volt, az énekesnő és mára elhunyt férje, Rene Angelil mindent megtettek, hogy újra gyermekük születhessen.

Egy sikeresnek tűnő lombikbébi program után be is jelentették, hogy babát várnak, de nem sokkal később az énekesnő szóvivője tudatta, hogy a pár elvesztette a babát.

Később az énekesnő ikerfiúknak, Nelsonnak és Eddy-nek adott életet, de sajnos ez a terhesség sem ment végbe fájdalmas veszteségek nélkül: Celine Dion eredetileg hármasikreket hordott a szíve alatt, ám az egyik kicsit elveszítették.

„Úgy döntött, hogy ő elmegy, és ezzel helyet ad a testvéreinek, hogy növekedhessenek” – mondta az énekesnő a Quebec TV-nek adott interjúban.

 

Lily Allen

A brit énekesnő kétszer is átélte a vetélés gyötrelmeit: egyszer 2008-ban, egyszer pedig 2010-ben.

A második alkalommal már 6 hónapos terhes volt, amikor elveszítette a babát.

„A kezemben fogtam a gyermekemet, és borzalmas és fájdalmas volt, a legrettenetesebb dolog, ami egy emberrel megtörténhet.

Majdnem belehaltam” – mondta a The Sun on Sunday-nek adott interjújában.

 

Joan Rivers

A komika Joan Rivers lánya, Melissa születése után nagyon szerette volna, ha bővül még a család, ám tervei sajnos nem válhattak valóra.

„Bárcsak 10 gyerekünk lett volna!

” – mondta egy 1993-as interjúban a People magazinnak.

– „Missy után két vetélésem és egy méhen kívüli terhességem volt.

Az, hogy nincs több gyermekem, az egyetlen dolog, amit megbántam az életemben.

 

Nicole Kidman

A Tatlerrel készített 2018-as interjúban Nicole Kidman beszélt arról a fájdalomról, amit két elvesztett terhessége felett érzett Tom Cruise-sal kötött házassága során.

Az első egy méhen kívüli terhesség, a második pedig egy vetélés volt.

„Az a vágy.

Az a hatalmas, szinte fájó vágyakozás a gyermek után – és aztán a veszteség!

Nem beszélünk eleget a vetélés fájdalmáról, pedig sok nőnek ez hatalmas bánatot jelent” – mondta a színésznő.

 

Michelle Obama

Könyvében, az Így lettem (Becoming) Michelle Obama beszél a termékenységi problémáiról, arról, hogy nehezen esett teherbe, és hogy az első gyermekét el is vesztette.

A próbálkozások minden fájdalmát és bánatát egy csapásra elfújta, amikor egy terhességi teszt pozitív lett – írta a könyvében – ám néhány héttel később elvetélt, ami miatt minden optimizmusukat elveszítették.

Az egykori first lady ma két lány, Malia és Natasha anyukája.

 

Beverley Mitchell

A Hetedik mennyország egykori sztárja 2018-ban tudta meg, hogy ikreket vár, ám az öröm gyorsan bánatba fordult: néhány héttel később elveszítette a babákat.

„Sokkot kaptam” – írta a blogjában, a Growing Up Hollywood-ban.

„Őszintén szólva, első reakcióm az volt, hogy azt mondtam, hogy jól vagyok, és az igazat megvallva próbáltam is tényleg úgy érezni.

Azt hittem, hogy ez a dolgom, a családomért és magamért.

” Több hónap telt el, mire Mitchell készen állt arra, hogy nyilvánosan megossza tapasztalatait.

„Az idő gyógyít, de sok idő kell” – mondta akkor.

 

Pink

Az USA Todaynek adott bensőséges interjújában Pink elmondta, hogy 17 éves korábanvolt az első vetélése, amit még több másik követett az évek során.

„Amikor ez történik egy nővel vagy egy fiatal lánnyal, úgy érzed, mintha a teste gyűlölne téged, mintha a tested elromlott volna, és nem teszi azt, amit tennie kell” – mondta.

„Azóta több vetélésem volt, és azt hiszem, fontos, hogy beszéljünk róla, a szégyenről és az elképesztő fájdalomról.

” Az énekesnő férjével, Carey Hart-tal ma két gyermeket nevel.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást