A sütőben sült zöldségek elkészítése egyszerű, megfelelően elkészítve pedig édesek és lágyak lesznek, majd szinte bármihez felhasználhatod őket: főételekhez, levesekhez, salátákhoz is nagyszerűek, vagy egyszerű köretként is funkcionálhatnak. De ha készen túl puhák, olajosak, megégtek vagy nyersek, akkor előfordulhat, hogy te is valamilyen gyakori sütési hibát szoktál véteni az elkészítésükkor. Szerencsére viszont mindegyik malőrt egyszerűen kijavíthatod.
5/5 Néhány zöldség mindig megég
Ez az igazán frusztráló: mindent jól csinálsz, de néhány zöldség még mindig megég, mielőtt a többi ténylegesen megsülne. Ebben az esetben lehetséges, hogy a sütőben van a hiba. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt kiderítsd, egy olcsó sütő hőmérő beszerzése, ugyanis lehet, hogy a sütőd nem olyan hőfokon működik, mint amit éppen kijelez.
A megoldás: ha már kitapasztaltad, hogy a sütő valójában nagyjából hogyan süt, akkor félidőben fordítsd meg a tepsit, és forgasd át a zöldségeket. Közben ügyelj arra, hogy a zöldségek - ahogyan arról már korábban szó volt - továbbra is kellő távolságra legyenek egymástól, és ha szükségesnek látod, néhány darabot vegyél ki előbb a sütőből.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!