A sütőben sült zöldségek elkészítése egyszerű, megfelelően elkészítve pedig édesek és lágyak lesznek, majd szinte bármihez felhasználhatod őket: főételekhez, levesekhez, salátákhoz is nagyszerűek, vagy egyszerű köretként is funkcionálhatnak. De ha készen túl puhák, olajosak, megégtek vagy nyersek, akkor előfordulhat, hogy te is valamilyen gyakori sütési hibát szoktál véteni az elkészítésükkor. Szerencsére viszont mindegyik malőrt egyszerűen kijavíthatod.
4/5 Túl sok vagy túl kevés olajat használsz
Valószínűleg te is megtapasztaltad már, hogy ha túl sok olajat adsz a zöldségekhez, ázottak és tömények lesznek, ha pedig túl kevés olajat használsz, az eredmény száraz, ezáltal pedig szintén élvezhetetlen lesz. Ez egyszeri megtapasztalásból még talán nem is lenne nagy gond, de ha csak ránézésre méred ki az olajat, valószínűleg többször is elő fog fordulni, hogy nem jól találod el az arányokat.
A megoldás: Mielőtt a tepsibe tennéd a zöldségeket, tedd őket egy nagy tálba, és adj hozzájuk egy evőkanál olajat. Gyorsan forgasd át az egészet, és ha nincs kellőképpen bevonva mindegyik, adj hozzá egy további evőkanálnyit. Ezután tedd át a zöldségeket a tepsibe a kezeddel úgy, hogy ha esetlegesen marad fenn felesleges olaj, az a tál alján maradjon.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!