Hévíz a gyógyulni vágyóknak

Hévíz a gyógyulni vágyóknak

Címlap / Otthon / Hévíz a gyógyulni vágyóknak

Európa legnagyobb gyógyhatású tava Hévíz, ahova nagyon sok magyar és külföldi is ellátogat, ha gyógyulni vágyik. A tó vize méltán híres egész Európában, hiszen nagyon sokrétű a gyógyászati előnye.

A hévizi tó Európa legnagyobb melegvizű gyógytava, amely különleges tőzegképződményű mederben létrejött állóvíz. A barlangforrás vízhozamának köszönhetően a tó vize körülbelül három nap alatt teljesen kicserélődik. Állandó meleg hőmérséklete 24-30 C közt ingadozik, ezért télen is alkalmassá teszi a fürdőzést. A tó egyedi élővilággal rendelkezik, különleges látvány a tóba telepített vörös tündérrózsa.

A tó vize gazdag olyan esszenciális gázokban, mint a metán, kénhidrogén vagy szénsav, amelyek apró buborékok formájában rakodnak le a fürdőzők bőrén. A gázok a bőrön át felszívódva különleges életműküdést serkentő hatást fejtenek ki. A tóban található gyógyító iszap olyan szervetlen anyagokból áll, mint a mészkő, kvarc, földpát, csillám vagy amfiból, amely kristályok ingerlik a bőrfelületet. Az iszap szerves anyagai ( kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát) növelik a tó gyógytulajdonságait. Ismerd meg a hévizi tó egészségre gyakorolt pozitív hatásait:

Reuma
A tó vize leginkább a reumatikus megbetegedésekre van jó hatással. A kezeléssel érdemes megvárni a kezdeti akut állapot elmúltát.

Rehabilitáció
Törések, zúzódások, esetleg balesetből eredő sérülések után nagyon hatékony a tó vize, gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fájdalmat.

Nőgyógyászat
Nőgyógyászati műtétek után (kivéve a daganatos megbetegedéseket) a tó vize segíti a lábadozást, teljessé teszi a gyógyulást.

Gyerekvállalás
Olyan pároknak ajánlják a hévizi szolgáltatásokat, akik régóta próbálkoznak, és bár szervi problémájuk nincs, a gyerekáldás mégsem sikerült eddig.

Gyulladások 
A tó iszapja kiválóan alkalmas gyulladások kezelésére. Alkalmazásával enyhül a fájdalom és gyorsul a gyógyulási folyamat.

Bőr
Ha a hévizi tó iszapját rendszeresen használjuk pakolásként, akkor nagyban hozzájárulunk bőrünk feszességének, fiatalságának megőrzéséhez.

Orvosi vélemény
Orvosunk tanácsát érdemes mindig kikérni, így biztosan a nekünk leginkább eredményes kezelést vehetjük majd igénybe, illetve megtudhatjuk, ha valamiért nekünk a termálvíz ellenjavallt.
 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!