Hatékony légtisztítás otthonunkban

Hatékony légtisztítás otthonunkban

Címlap / Otthon / Hatékony légtisztítás otthonunkban

Ma már szerencsére vannak olyan speciális légtisztító készülékek, amelyek kifejezetten a levegő fertőtlenítését célozzák meg. A következő cikkben ezen UV-C készülékekről lesz szó bővebben. 

Sterilitás otthon?

A lakásokban általában nem szükséges a kórházi állapotokhoz hasonló, magas szintű sterilitást biztosítani, azonban fontos, hogy minél kevesebb kórokozó legyen otthonunkban. Ez különösen igaz most, a járvány idején, de az őszi-téli időszakban is sokféle megbetegedés fenyeget minket. 

Természetes tehát, hogy az emberek igyekeznek mindent megtenni az egészségük biztosítása érdekében. A hétköznapok alatt a családtagok vagy vendégek által bevitt baktériumok elpusztításához bizony speciális módszerre van szükség. Éppen ezért most megismerkedhet a germicidlámpákkal. 

A germicidlámpák hatása

Az UV-C vagy más néven germicidlámpák 253,7 nm-es sugárzásuknak köszönhetően nemcsak a felületek csírátlanítását látják el, de segítségükkel a légtisztítás is sokkal egyszerűbb és hatékonyabb. Még az olyan légtérben szálló mikrobákat is képesek elpusztítani, amelyeket csak ilyen intenzitású sugárzás képes megsemmisíteni. 

De ennek biztosan van valamilyen káros hatása a környezetre! – gondolhatja magában. A legjobb az egészben, hogy ez a módszer teljesen környezetbarát, nincs semmilyen vegyszer benne, így túladagolni sem tudjuk. Ráadásul semmilyen mellékterméke sincs.

Hollandimpex germicid lámpa

A Hollandimpex speciális légtisztító készülékeinek köszönhetően otthonában is megteremtheti a biztonságos környezetet, ezzel is védve családja egészségét.

UV-C alapú légtisztítás 

Az UV-C sugárzásnak vannak „feltételei”, ugyanis fontos, hogy egyes készülékek használata emberek közelében nem lehetséges. Az UV-C fény ugyanis a szemre, bőrre nézve is ártalmas lehet. Szerencsére, ez leginkább a szabadon sugárzó lámpatestekre érvényes.

Ellenben ma már vannak olyan professzionális légtisztító készülékek is, amelyekben ugyan a germicidlámpa végzi a csírátlanítást, de mindez egy zárt rendszer keretében zajlik. Ennek köszönhetően nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás, így emberek mellett is bátran működtethetőek.

A legjobb minőségű légtisztító termékek közül kiemelhető például az UV4AIR ACTIVE50 vagy az XJ-2100 FRANK légtisztító is. Speciális tervezésüknek köszönhetően jelentős mértékben csökkenthető a megbetegedések kockázata. 

Amennyiben szeretné teljes „ellenőrzés” alá vonni otthonát, akkor ma már a lég- és felülettisztító eszközök mellett néhány hasznos víztisztító eszközzel is találkozhat, amelyek használata a nyári hónapokban nagy előnyökkel jár.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást