20 hatalmas különbség a férfi és a női agy között

20 hatalmas különbség a férfi és a női agy között

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 20 hatalmas különbség a férfi és a női agy között

1. A férfiak és a nők más-más agyterületeket aktiválnak, miközben ugyanazokat a feladatokat oldják meg.

2. A nők agyának térfogata átlagosan 10%-kal kisebb, mint a férfiaké, ám ez nem jelent semmi különösebbet, mint például az, hogy a nőknek általában a lábmérete is kisebb a férfiakénál. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem az agy méretén múlik az intelligencia.

3. Az idő előrehaladtával az agy zsugorodik, a férfiaké pedig gyorsabb ütemben teszi ezt, mint a nőké.

4. A nők képesek egyszerre több feladat elvégzésére, miközben a férfiakat zavarja, ha egyszerre több területre is kell koncentrálniuk. A tudósok szerint ez az agy szürke- és fehérállományának összetétele miatt van: a nők agyában több a fehér anyag, míg a férfiakéban több a szürke.

5.

Ugyanennek köszönhető, hogy a férfiak bizonyos információkat gyorsabban dolgoznak fel, így gyorsabb lehet a reakcióidejük.

6. A nők agya hajlamosabb a részletek megjegyzésére, míg a férfiak inkább a dolgok lényegét tartják észben.

7. Amikor eltévednek, a férfiak jellemzőbben az irányokra és a megtett távolságokra, míg a nők az útközben elhagyott referenciapontokra fognak emlékezni.

8. Ugyanígy, vezetés közben a férfiak nagyobb valószínűséggel fognak emlékezni a távolság mértékére (számban, kilométerben), a nő pedig inkább az út melletti közlekedési táblákra.

9. Igen, igaz: a férfiak többször gondolnak a szexre. Egy vizsgálat szerint egy hét leforgása alatt a férfiaknak átlagosan 18,9 szexszel kapcsolatos gondolatuk volt, míg a nőknek 9,9.

10. A férfiak általában jobban értik az egzakt tudományokat, míg a nők jobbak a szociális tudományok megértésében és átlátásában.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást