A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad

A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad

Címlap / Stílus / Haj / A fodrász szerint van 4 módszer, amivel gyorsabban nő a hajad

Te is szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad és mondjuk nyár végére már látványos eredményt hozzon mindaz, amit ennek érdekében tettél?

A helyzet valószínűleg nem ismeretlen, hiszen sokan vannak, akik egy hajvágás után néhány héttel már arról ábrándoznak, milyen jó lenne, ha újra hosszabb lenne a hajuk. Ez egy elég komplex küldetés, ugyanis sok dologra oda kell figyelni ahhoz, hogy megfelelő tempóban nőjön a sörényed. Megkérdeztük Borbás Norbit, a Barberry fodrászát, milyen trükköket lehet bevetni annak érdekében, hogy kicsit felgyorsítsd a folyamatot!

A haj jó esetben havonta átlagosan 1-1.5 centit nő, ezért is fontos odafigyelni arra, hogy a növekedés ne álljon meg, mondjuk azért, mert töredeznek a hajvégeid. Tehát a legfontosabb, hogy ápold és próbáld elkerülni, hogy ez bekövetkezzen. 

1/4. Tabletták

Norbi szerint a hajnövekedés belső folyamatait mindenkinél más módszerrel lehet gyorsítani és fenntartani. Ahogyan a táplálékkiegészítők és vitaminok, úgy a hajnövekedés serkentő szerek is különbözően hatnak mindenkire. A szakértőnk felsorolt néhány alapvető összetevőt, amit érdemes keresned egy hajnövekedés serkentő tablettában, de az is jó, ha a felsorolásból 3-4 hatóanyag megtalálható egy készítményben:

  • Biotin: a B-vitamin család tagja
  • Vas
  • Cink 
  • Jód
  • C-vitamin (a kollagén termeléshez)
  • Élesztő

„Javaslom, hogy egy számodra szimpatikus táplálékkiegészítőt kúraszerűen szedj végig és utána el tudod dönteni, hogy mennyire vált be.”

ready made/unsplash.com

Mivel mindenkinél máshogy működnek ezek a szerek, ezért többféle szempontból érdemes megvizsgálnod a végeredményt:

  • Erősödött a hajad?
  • Lettek babahajaid?
  • Úgy érzed, megerősödött a körmöd és szebb lett a bőröd is?

Ha ezekre igen a válaszod, akkor a készítmény működik, tehát nyugodtan szedheted tovább.

2/4. A haj kezelése 

A másik fontos tényező Norbi szerint, hogy külsőleg hogyan kezeled a hajadat. A megfelelő ápolás és a hajszerkezet/hajkötés erősítés elengedhetetlen a hajnövesztés során. A hajadon és fejbőrödön felhasznált termékek kiválasztása során rengeteg opcióval találkozhatsz, ezért érdemes kikérned a fodrászod véleményét, aki már jól ismeri a hajadat.

„Sok esetben fontosabb, hogy kívül egészségesebb legyen a hajad ahhoz, hogy úgy érezd, gyorsabban nő. Gondolj csak egy festés lenövésre – hiába érzed azt, hogy a hossza nem változott a hajadnak, 3-4 hét után világosan látszik, hogy nőtt, mivel a lenövésből pontosan tudsz erre következtetni.”

Norbi éppen ezért azt javasolja, hogy a hajvégeid ápolásával is foglalkozz. A kötéserősítő termékek kaphatóak otthoni kiszerelésben is, de a leghatásosabb akkor lesz az ilyen jellegű kezelés, ha a fodrászod készíti el. 

„Sok vendég érkezik hozzám azzal a problémával, hogy egy bizonyos hosszon túl nem tudják növeszteni a hajukat. Az én feladatom, hogy olyan termékeket és kezeléseket javasoljak, amikkel a lehető leghatékonyabban segítik a hajnövesztést.”

A kötéserősítők általában több lépésből álló, a hajat kívülről és belülről egyaránt erősítő, tápláló kezelések. Főbb tulajdonságaik, hogy újraépítik és fiatalítják a hajat, az első használat után jól látható eredményeket kapsz. Általában egyedi keratin komplexeket tartalmaznak, amelyek nem csak védik a hajat, hanem a sérült tincseket újra is tudják építeni egy bizonyos fokig. 

belchonock/depositphotos.com

„Egy hétköznapi pakoláshoz képest a legfőbb különbség az, hogy a kötéserősítő kezelések belülről is erősítik a haj rostjait és nem csak kívülről ápolják a frizurát. Amellett, hogy szép és egészséges lesz tőle a frizura, a vendégek visszajelzése alapján könnyebben kezelhetővé, rugalmasabbá válik a haj és a tartása is sokat javul.”

Norbi azt is elmondta, hogy egy szalonban elvégzett, több lépéses kezelés után érdemes a termékek otthoni verzióját kúraszerűen használni a következő alkalomig, hogy fenntartsd a folyamatot. A fodrászati kezeléseket általában 4-8 hetente érdemes megismételni és két alkalom között szinten lehet tartani a végeredményt az otthoni termékek segítségével.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»