A méz ősidők óta fontos táplálékunk – baktériumölő hatása miatt háborúk során még sebek tisztítására is használták. A méz tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést, magas energiatartalmának köszönhetően pedig segít a fáradtság leküzdésében. Enzimjei akadályozzák a kórokozók, baktériumok terjedését, ezért egyre többen tartják igazi univerzális csodaszernek.
1/4 Akácméz
Az akácméz világosabb színű, és nem olyan telt az íze, mint a többi mézfajtáé, magas gyümölcscukor-tartalmának köszönhetően viszont nem kristályosodik. Állaga miatt könnyen fogyasztható, akár a reggeli müzlire csepegtetve vagy teába keverve is megállja a helyét. Mérsékelt inzulintermelést okoz, ezért kis mennyiségben még a cukorbetegek is fogyaszthatják.
Kimagasló fertőtlenítő hatása miatt a mézfajták közül az akácméz az egyik legjobb választás köhögésre, torokfájásra és megfázásra.
Magas a kalciumtartalma, ami jótékony hatással van a csontképző folyamatokra, és vasban is gazdag, ami pedig a vérképzést támogatja.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!