Kétségtelen, hogy a kifőtt tészta és a paradicsom együtt egy igazi álomcsapatot alkotnak, és éppen ezért kerülnek olyan gyakran együtt a tányérainkra. Ha viszont te is úgy érzed, hogy néha kilépnél a komfortzónádból, és más zöldségeknek is esélyt adnál, akkor ezzel az öt tésztaszósszal biztosan nem fogsz mellé. Az már pedig csak a ráadás, hogy mindegyik maximum fél órán belül elkészül.
3/5 Joghurtos szósz
Ha egy igazán krémes szószra vágysz, ezt a joghurtos verziót feltétlenül próbáld ki! 500 g tésztához turmixolj össze 500 g görög joghurtot 90 ml olívaolajjal, 3 gerezd zúzott fokhagymával és 100 g borsóval, majd öntsd át az egészet egy nagy tálba. Egy serpenyőben kevés olajon piríts meg 60 g fenyőmagot és 2 teáskanál chili pelyhet. Főzz meg 400 g borsót, és tedd félre.
A választott tésztát fokozatosan keverd össze a joghurtos szósszal, majd adjuk hozzá a főtt borsót, 40 g apró darabokra vágott friss bazsalikomot, 240 g feta sajtot, némi sót és borsot. Ezután keverd össze alaposan az egészet, szórd meg fenyőmaggal, és már tálalhatod is ezt a tartalmas finomságot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!