A brokkoli a diétás étrend egyik alapköve. Könnyen beszerezhető, nagyon laktató, alacsony kalóriatartalma mellett magas folsav-, C-vitamin és vastartalma van, ami elősegíti a zsírégetést. De ki mondta, hogy csak párolva ehetjük…
Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 500 g brokkoli
- 8 dl húsleves alaplé (vagy ennek megfelelő mennyiségű tartósító mentes ételízesítővel ízesített víz)
- 100 ml kókuszkrém (cocomas)
- só, bors
- két kisebb szelet light mozarella, vagy néhány mozarella golyó
- pirított magok (tökmag, szezámmag, napraforgómag, mandula, kinek mi van otthon)
Elkészítés:
- Kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát és fokhagymát.
- Dobáld rá a rózsáira szedett brokkolit.
- Sózd és borsozd ízlés szerint.
- Öntsd fel a húsleves alaplével (vagy a vízzel), és fedő alatt főzd puhára a brokkolit.
- Ha megfőtt a brokkoli, botmixerrel pürésítsd, majd keverd hozzá a kókuszkrémet, és a reszelt vagy apróbb darabokra vágott sajtot.
- Forralj rajta még egyet, és le is kapcsolhatod.
- Tálaláskor szórd meg pirított magokkal.
Ízlés szerint egy kisebb édesburgonyát belefőzhetsz a brokkolival együtt, ha belefér az étrendbe. Kiadósabb lesz tőle a leves, de ne felejtsük el, hogy így jelentősen megnő a szénhidrát tartalma is!