Gyönyörű lakberendezés ingyen – díszítsd fel a lámpákat!

Gyönyörű lakberendezés ingyen – díszítsd fel a lámpákat!

Címlap / Otthon / Dekor / Gyönyörű lakberendezés ingyen – díszítsd fel a lámpákat!

Ha szeretnénk feldobni az otthonunkat és erre nem szeretnénk feltétlenül költeni, akkor vegyük elő a fantáziánkat és a kreativitásunkat. Egyénibb, vidámabb és meghittebb hatást érhetünk el ezekkel, mint bármely más, boltban megvásárolt megoldásokkal.

Virágok

Vágjunk ki textilből néhány szép virágot és erősítsük a lámpa búrájára. A legjobb természetesen az egyszerű alapszínű búra, hiszen ezekre lehet a legtöbbféle díszítést alkalmazni.
Ha tudunk horgolni, akkor néhány színes, horgolt virággal is feldobhatjuk a világítását.

Negatív

A kivágott minták fordítottját is alkalmazhatjuk a lámpák díszítésére. Vagyis ne a mintát erősítsük a lámpa búrájára, hanem annak negatívját, tehát azt, amiből azt kivágtuk.
Ezzel összhangot teremtünk a minták egyezésével, mégis érdekes hatást érünk el. A fény pedig kiemeli majd a mintát, hiszen éppen azt fogja megvilágítani.

Tapéta

Ha maradt egy kicsi a szoba tapétájából, akkor annak egyes elemét is kivághatjuk és a lámpa búrájára erősíthetjük.
Fontos, hogy ha ragasztót használunk, akkor az ne engedjen el az izzóból áradó hő hatására, ezért érdemes előtte egy próbát tenni. A lámpa és a tapéta mintájának egyezése összhangot, és finomságot fog árasztani.

Tüll, fodor, csipke

Ha romantikus, vagy lányos hatást szeretnénk elérni, akkor keressünk elő egy finom, akár minta nélküli tüll függönymaradékot.
A lámpa búráját borítsuk be vele, vagy fogjuk össze a tüllt néhány ponton, és ezt, mint egy fodrot, erősítsük a búra alsó vonalára. A legszebb hatást az egy színű, például fehér álló lámpán érhetjük el.

Gyöngyök

Szintén romantikus, egyben pedig nőies és érzéki hatást érhetünk el azzal, ha gyöngysorokat fogunk össze és azt erősítjük a búrára.
Leginkább állólámpákon mutat jól, a gyöngyöket elhelyezhetjük összefogva vagy csavarva a lámpa alsó vonalán, vagy akár beborítva vele az egész lámpatestet, felülről lefelé vezetve a gyöngysort.

Csillagok

Ha igazán hangulatos hatást szeretnénk, akkor keressünk elő egy kisebb foszforeszkálós papírt és abból vágjunk ki mintákat, amit a búrára, vagy a falra, a lámpa köré erősítünk.
A legjobban, ha olyan lámpatestre erősítjük, ahol nappal akár nem is észrevehető, de éjszaka, miután leoltjuk a lámpát, a minták még sokáig világítanak majd.

Játékfigurák

Főleg gyerekszobában jó megoldás, ha egy kisebb játékfigurát egyszerűen csak felakasztunk a lámpára. Ezzel egyéni megjelenést adunk a legegyszerűbb lámpának is.
Érdemes inkább a mennyezeti lámpákon, vagy a falikarokon alkalmazni ezt, ahol a gyerek nem éri el, de gyönyörködhet benne elalvás előtt.

Színes izzók

Szintén nagyon hangulatos megoldás, ha egyszerűen a színtelen izzókat színesekre cseréljük. Az izzók üvegének színezése igazán meghitt hangulatot eredményez majd.
Főleg a hálószobában alkalmazzuk, mivel a színes üveg rontja az izzó erősségét. Fő világításra nem, de kisebb lámpákhoz nagyon ajánlott.

Összhang

Mint minden berendezési tárgy, úgy a lámpák díszítésében is a legfontosabb az összhang. Hiába találtunk ki egy jó ötletet, ha az nem illik a szoba egészéhez.
Megvalósítás előtt ezért mindig számoljunk a szoba színeivel, mintájával és stílusával, illetve az egyéb kiegészítők jellegével is, hogy tökéletes legyen a hatás!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást