Gyógyító kristályok különböző betegségekre – második rész

Gyógyító kristályok különböző betegségekre – második rész

Címlap / Életmód / Ezotéria / Gyógyító kristályok különböző betegségekre – második rész

Korábban már összefoglaltunk néhány olyan betegséget, amelyek ellen hatékonyan védekezhetünk kristályok segítségével. Lássunk néhány további betegséget, problémát, amelyek esetében a megfelelően kiválasztott kristály hasznunkra válhat. Enyhébb panaszok esetén a kristályok önmagukban is elegendőek lehetnek, komolyabb problémánál főleg kiegészítő terápiának ajánlják.

Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés nagyon veszélyes betegség, mivel nem megfelelően vagy nem időben kezelve halálos kimenetelű is lehet. Nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, ügyeljünk a vitaminbevitelre és lehetőleg kerüljük a húsfogyasztást.
Kristályok közül leginkább az aventurin, a nyers gyémánt és a heliotrop lehet eredményes, mindegyik követ tanácsos ékszerként viselni vagy a zsebünkben tartani őket annak érdekében, hogy megfelelően kifejthessék jótékony hatásukat. 

Fogfájás

A fogfájás és az ezzel járó rengeteg kellemetlenség talán mindannyiunk számára ismert. Igaz, hogy a fogbetegségeket a kristályok nem képesek megoldani, a nyilalló fájdalmat azonban enyhíthetjük velük.
Bölcsességfog növekedésének idején is érdemes alkalmazni ezeket. Hatásos lehet például a kunzit kristály, amely viszonylag rövid időn belül mérsékli a fájdalmat, különösen akkor, ha közvetlenül a fájó területre tesszük. A lila jáde nem csak a fájdalmat enyhíti, de egyben a fogíny gyulladását is. 

Kép forrása: Lila jáde

Frontérzékenység

A frontérzékenység rengeteg kellemetlenséggel, főleg fejfájással, ízületi fájdalmakkal, levertséggel jár, ráadásul a kor előre haladtával egyre csak erősödik. Az achát segítségével sokat javíthatunk a koncentrációs készségünkön, emellett a kő csökkenti a fejfájást és segít a nyugodt alvásban.
Az óceánjáspis szintén hatékony fájdalomcsillapító, amely képes még a legerősebb fejgörcsök mérséklésére is. Nem utolsó sorban javítja a fájdalom miatt kialakult rossz közérzetet és segít bennünket a koncentrációban is.

Gombás fertőzések

A különböző gombás fertőzések számtalan ember életét nehezítik meg, ráadásul sokszor kifejezetten sokáig elhúzódik a gyógyításuk, ami rányomja a bélyegét a beteg közérzetére is. Fontos, hogy minél előbb kérjünk orvosi szakvéleményt, és tartsuk magunkat az ott hallottakhoz.
Emellett azonban megfelelő étrenddel és a gyógyító kristályok segítségével is hozzájárulhatunk a mielőbbi gyógyuláshoz. A füstkvarc és a krizopráz együttes alkalmazása jelenti a legjobb kiegészítő kezelést, de érdemes lehet a fluorittal is tenni egy próbát.

Kép forrása: füstkvarc

Horkolás

A horkolás nem csak kellemetlen nekünk és a velünk egy légtérben alvók számára egyaránt, de egyben kifejezetten káros is lehet az egészségünk szempontjából. Egyfajta oxigénhiányos állapot lép fel ilyenkor, így előfordulhat, hogy agyunk éjjel nem kap elég oxigént.
Még enyhébb esetekben is a torkunk folyamatos megterhelésnek van kitéve, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg így nem tudunk mélyen aludni és kipihenni magunkat. A heliotrop, az óceánjáspis és a smaragd a leghatásosabb horkolás ellen, viseljük alvás közben is őket!

Immungyengeség

A tavasz kezdetén annyira jellemző immungyengeség számtalan betegség kiindulási pontját jelenti. Legyengült immunrendszerrel szervezetünk nem tud olyan hatékonyan védekezni a kórokozókkal, fertőzésekkel szemben, így könnyebben és gyakrabban leszünk betegek, ráadásul a betegség lefolyása is hosszabb lesz, mint általában.
A krizokolla és az epid a leghatékonyabb kristályok ilyen problémára, mivel tisztítják a nyirokrendszert, és akár egy komoly betegségből való gyógyulásnál is hasznosak lehetnek.

Memóriazavarok

A memóriazavarok sokszor csak a fáradtságnak, a stressznek vagy saját figyelmetlenségünknek köszönhetőek, de ha nem erről van szó, akkor érdemes nagy figyelmet szentelni a kezdeti jeleknek. Idősebb korban a tünetek egyre gyakoribbá válnak, éppen ezért fontos, hogy már ezek jelentkezésénél tegyünk ellenük valamit.
A krizoberill és az amazonit (ez utóbbit tanuló kristálynak is ismerik, mivel gyerekeknek és időseknek egyaránt hatékony) segítenek a memória frissen tartásában. 

Menstruációs problémák

A nők legnagyobb részének volt már – sokszor rendszeresen – menstruációs problémája. Az achát kristály segíthet az erős vérzés szabályozásában, a biotitlencse és a malachit pedig enyhítik a görcsös fájdalmakat a menstruáció elején.
A cirkon kristály szintén képes csökkenteni a görcsök erősségét, a holdkő pedig támogatja szervezetünket abban, hogy a menstruációs ciklus és a holdtölték ciklusa összhangba kerüljön egymással. A tigrisvas lelkileg nyújt támogatást, így kevésbé visel meg bennünket a fájdalom és a lehangoltság sem lesz annyira jellemző ránk ebben az időszakban.

Súlyproblémák, fogyókúra

Rengeteg ember küzd súlyproblémával az egész világon, ráadásul a betegségnek fizikai és lelki problémák egyaránt lehetnek a következményei. A leginkább kézenfekvő megoldás a súlyproblémák esetén a diéta, amelynek bevezetését és rendszeres alkalmazását lelkileg is segítheti a fluorit kristály használata.  
Az elhízás mögött sokszor régi és új félelmek és egyfajta önvédő viselkedés áll, melyet a magnezit kristály képes enyhíteni, normalizálni, így megfelelő lelki hátteret teremt a fogyókúrához.

Vérnyomásproblémák

A vérnyomásprobléma szintén népbetegségnek számít, és bizony erősen lecsökkentheti az érintett beteg életminőségét, sőt a nem kezelt probléma akár végzetes is lehet. Az ametiszt, a lapis lazuri és a szodalit kifejezetten gyorsan képesek látványos eredményt elérni a vérnyomás csökkentésében, de hosszú távú használatra inkább csak a szodalit az ideális.
Alacsony vérnyomás esetén hatásos lehet a tűzopál, amelynek segítségével elkerülhetjük a hirtelen ájulásokat, a hematit pedig hosszú távon normalizálja a vérnyomás értékét.
A kristályok alkalmazása újra kezd visszatérni a köztudatba, így egyre több helyen lehet beszerezni a számunkra leginkább megfelelőt. Természetesen egy komolyabb betegség vagy tünetcsoport esetén nem érdemes csak ezekkel próbálkozni, inkább keressünk fel egy orvost.
Ha azonban enyhébb panaszaink vannak, illetve ha a kezeléseket szeretnénk megtámogatni egy régi, természetközeli és nem utolsó sorban mellékhatások nélküli módszerrel, akkor tegyünk egy próbát a kristályokkal. Jót fog tenni testünknek, lelkünknek egyaránt!
Olvasd el ezt is: Gyógyító kristályok különböző betegségekre – első rész

Kép forrása: Ametiszt

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!