5 eszköz, amivel javíthatod gyermeked testképét 

5 eszköz, amivel javíthatod gyermeked testképét 

Címlap / Életmód / Család / 5 eszköz, amivel javíthatod gyermeked testképét 

Nagyon figyeltem mindig arra, hogy lányom elégedett legyen önmagával. Jó példával és dicsérettel is igyekeztem segíteni.

Azt gondolom, hogy fesztelen a testében, de mélyen tudom, hogy a hullámvölgyeket senki sem tudja megúszni – ő sem. Ha visszagondolok a kamaszkor időnként sokkoló változásaira, akkor ezen meg sem lepődöm. Még csak hét éves, de múltkor, amikor ráadtam a tavaszi mellényét, félig viccesen megkérdezte: „Anya, nem vagyok ebben pufi?”. A másodpercnyi lefagyás után gyorsan megnyugtattam, hogy úgy tökéletes, ahogy van és a vastag ruha mindenkin így mutat, de persze egyből megszólaltak a fejemben a vészharangok.

Hogyan vehetem elejét ennek az egésznek? Főleg, hogy a lányom folyton az alsó határt súrolta a védőnői ellenőrzéseken és csak az elmúlt években érte utol súlyban a kortársait, miközben magasságban végig kitűnt a többiek közül. Szóval, nem arról volt szó, hogy az anyai elfogultság beszélt volna belőlem. Mert sajnos van olyan eset, amikor finoman, de nyíltan el kell mondani, hogy valóban szükséges nagyobb figyelmet fordítani az étkezésre. Azonban – körülménytől függetlenül – fontos, hogy megtanítsuk a gyerekeket arra, hogy jobban tiszteljék és becsüljék testük bonyolult és elképesztő működését, és ne az alapján értékeljék magukat és másokat, ahogy kinéznek.

Amelia R. Sherry szerint a szülőknek különösen fontos szerepük van abban, hogy gyermekükben kialakuljon ez a fajta ön- és testbecsülés, mert ez átsegíti őket a különféle testváltozásokon – többek között az említett kamaszkoron, majd később a várandósságon és a természetes öregedésen is.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!