Otthon / Dekor

Gyakori feng shui hibák az otthonodban, amik rossz hatással vannak rád

Aki hisz a feng shuiban, az jól tudja, hogy a lakberendezési tárgyak elhelyezésével kapcsolatos hibák is negatív hatással lehetnek életünkre, legyen szó az anyagiakról, a karrierről, az egészségről vagy akár a szerelmi életünkről. Lássuk a leggyakoribb hibákat!

Alacsony elhelyezés

Ha valami alacsonyan van elhelyezve a funkciójához képest, akkor annak a tárgynak a használatához le kell hajolnod, ami a feng shui alapján egyáltalán nem vezet sok jóra, mivel megalkuvásokat, mások magad elé engedését jelképezi.

Vagyis ha szeretnél sikeres lenni a munkádban vagy a magánéletedben, akkor a tükröket tedd olyan magasra, hogy egyenesen állva nézhess bele, valamint azokat a használati tárgyakat, amiket minden nap használsz, azokat inkább váll- vagy karmagasságba helyezd el a polcokon, hogy ne kelljen sokat hajolgatni értük.

Ha a járdádra például belóg egy ág, ami miatt szintén le kell hajolnod, akkor azt is inkább vágd le, hogy ne kelljen folyton meghajolni, mikor hazaérsz.

Akadályok

Sokszor előfordul a lakások nagy részében, hogy néhány tárgy részben vagy egészben eltorlaszolja azokat az útvonalakat, amelyeket használunk. Ezek lehetnek olyan használati tárgyak, mint például egy kuka a bejárati kapu mögött, vagy akár néhány felesleges kacat azokon az útvonalakon, amiket ritkábban használunk.

Mindegy, hogy mik ezek a tárgyak, a lényeg az, hogy ne ütközzünk folyamatosan kikerülendő akadályokba otthonunkban, mert azok visszahathatnak az életünkre attól függően, hogy a lakás mely pontján akadályoznak bennünket.

Ha ilyenek vannak nálunk, akkor azokat minél előbb tegyük el az útból, mivel könnyen lehet, hogy hatásukra folyamatos akadályokba ütközünk majd például a mindennapi munkánk során is.

Felesleges kacatok

Kinek ne lennének felesleges kacatjai, amik ráadásul sokszor annyira feleslegesek, hogy még a fáradtságot sem vesszük, hogy rendezzük, összepakoljuk őket?! Pedig érdemes megtenni ezt a lépést, mivel a sok felesleges, ráadásul össze-vissza álló holmik negatív energiát hordoznak és csökkenthetik sikereinket, lendületünket.

Ha éreztünk már olyat, hogy a rendrakás után kiegyensúlyozottabbak lettünk, akkor a rend fontosságára kézzel fogható bizonyítékot is kaptunk! Tehát rakjuk össze a felesleges dolgokat, ami nem kell, azt pedig dobjuk ki, vagy ajánljuk fel a rászoruló embereknek.

Testileg és lelkileg is jó érzéssel fog eltölteni bennünket, ha rendezettebb lesz a kamra, a garázs, a padlás vagy akár éppen a nappali.

Csöpögő csapok

Biztosan ismerős jelenség, mikor egyszer csak azt vesszük észre, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában elkezdett csöpögni a víz a csapból. Sajnos hajlamosak vagyunk megszokni a jelenséget, vagy esetleg ellene úgy fellépni, hogy teljes erőnkből próbájuk meg elzárni a csapokat, ami semmi jóra nem vezet.

Nem csak a pocsékolás és a kellemetlen, sokakat idegesítő hang miatt érdemes azonban megcsináltatni az ilyen csapokat otthon, de a feng shui is kifejezetten ezt javasolja. A víz ugyanis a kárba vesző, elpocsékolt pénzt és energiát jelképezi.

Olvastad már?  Ez a menő idén a karácsonyi díszítésben

Vagyis ha szeretnénk, hogy anyagi helyzetünk ne kerüljön ilyen veszélybe, akkor inkább hívjuk egy szerelőt, vagy akár javítsuk meg mi magunk!

Fejünk felett

A lakás terei függőlegesen is jelképeznek területeket az életünkben. A magasan, a fejünk felett, vagyis a szekrények és polcok tetején összehalmozódott felesleges porfogók ugyanis a fejünk felett tornyosuló fellegeket jelképezik, illetve azokat a problémákat, amelyeket évek óta hurcolunk magunkkal, és nagy súllyal nehezednek a vállunkra.

Ha tehát szeretnénk kicsit a fejünkben is rendet rakni, akkor kezdjük a tényleges rendrakással, ráadásul a lakás magasabb helyein. Tegyük dobozba vagy szabaduljunk meg a biztosan nem használható dolgoktól.

Ami marad, azt pedig tisztítsuk le és úgy tegyük a régi vagy inkább egy új helyre. Ugyanez igaz a padlásra is: az ott összegyűlt tárgyakról – épp úgy, mint a fejünkben lévő gondolatokról – döntsük el, hogy hol a helyük!

Lássunk magunk mögé!

A konyhában, fürdőszobában vagy a hálószobában kifejezetten fontos, hogy arról a helyről, ahol a leggyakrabban tartózkodunk, (például a hálószobában az ágyról) belássuk az ajtókat, vagyis lássuk, ha valaki bejön.

A hálóban ezért érdemes az ágy elrendezését úgy kiválasztani, hogy onnan jól lássuk az egész szobát, a konyhában pedig lehetőleg ne az ajtóval ellentétes oldalra kerüljön a konyhapult, mert könnyen szórakozottá tehet, negatívan befolyásolhatja a koncentrációt.

Ha mégis így van, akkor sem kell kétségbe esni, egyszerűen csak azt kell megoldani, hogy lássunk magunk mögé is. Ez természetesen nem feltétlenül jelent tükröket, de néhány közepesen tükröződő felület nagyon hasznos lehet.

Elhelyezhetünk néhány tükör csempét is, de még jobb, ha fényes felületeket használunk a konyhabútor előoldalain, így ha nem is látunk tökéletesen magunk mögé, de a fénymozgásból mindenképpen értesülünk arról, ha valami történik mögöttünk.

Családi tűzhely

A családi tűzhely fogalma nem véletlenül ivódott bele a köztudatba. Innen származik a család közös étele és egyben a közös program, az evés is ehhez kötődik. Nem véletlen, hogy a feng shuiban is fontos szerepet kap.

Első szabály, hogy egy háztartáson belül lehetőleg ne legyen két tűzhely, az ugyanis megoszthatja a családot, a gazdasági lépésekben és tervekben elszigetelődhetnek egymástól, csökkenhet az összetartás.

Ezen kívül az is fontos, hogy lehetőség szerint ellenőrizzük a tűzhely rózsáit és ha eltömődést tapasztalunk, azt próbáljuk megszüntetni. Az eltömített pontok ugyanis a saját hanyagságunkból befulladt lehetőségeket jelképezik!

Ugyanígy törekedjünk arra is, hogy egyenlő arányban használjunk minden rózsát. Ha ugyanis elhanyagoljuk az egyiket, az azt jelképezi, hogy van olyan lehetőségünk, amit nem használunk ki!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást