Hogyan pucolod meg a gombát? Így kellene helyesen

Hogyan pucolod meg a gombát? Így kellene helyesen

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Hogyan pucolod meg a gombát? Így kellene helyesen

Így kellene neked is megpucolni a gombát

Richard LaMarita, az Institute of Culinary Education séfje szerint a legtöbb gombafajta tisztításához az idehaza is elterjedt szokással ellentétben nincs szükségünk erősen folyó csapvízre. Ehelyett egy sokkal óvatosabb módszert érdemes alkalmaznunk.

„A legjobb módja a gomba megmosásának az, ha vagy egy enyhén nedves törölközővel töröljük át, vagy ami még jobb, ha gyengéden átkeféljük egy vizes tésztakefével”

– mondja LaMarita.

A séf lehetőség szerint teljesen kerüli a folyó víz alatti gombamosást, ezzel megakadályozva, hogy túl sok folyadékot szívjon magába, ami negatívan befolyásolhatja a textúráját és az ízét.

A gomba mosása ugyanis csak növeli víztartalmukat, és ezáltal főzés közben még könnyebben átázhatnak. Persze ha frissen gyűjtött gombáról van szó, ami sok szemcsével és kosszal van tele, akkor maradjunk inkább egy gyors öblítésnél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást