Nagyon-nagyon finom ez az étel. Csak frissen jó igazán, ezért inkább vendégváró egytálételnek érdemes elkészíteni. Na meg persze a családnak!
Hozzávalók 3 személyre:
3 közepes csirkecomb 2 evőkanál liszt só bors fűszerpaprika őrölt kömény majoránna 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 1 kis doboz tejföl 2 evőkanál olaj 10 dkg füstölt sajt 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez 1 kg karfiol
Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A lisztbe belekeverjük a csipetnyi sót, őrölt borsot, leheletnyi fűszerpaprikát, köményt és majoránnát. A csirkecombok nagyságának megfelelően adagoljuk a fűszereket.
A csirkecombokat megforgatjuk a lisztes fűszerkeverékben.
A tepsit kivajazzuk. A fűszeres húsokat a tepsibe helyezzük.
A megtisztított vöröshagymát a csirkére karikázzuk. Ráterítjük az apróra szedett karfiolrózsákat. 2 gerezd fokhagymát gerezdekre vágunk és belekeverjük a tejfölbe 2 kanál olajjal együtt. Ha maradt a lisztes fűszerből, azt is tejfölbe tesszük.
A fokhagymás tejfölt a karfiolra kenjük. Az étel tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Lefóliázva 200 fokon 45 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15-20 percig pirítjuk.
A sütési idő nagyban függ a csirkecomb nagyságától.
Frissen, salátával tálaljuk. Rizs is kiváló mellé.