Fűszeres csirkecomb karfiolpaplan alatt

Fűszeres csirkecomb karfiolpaplan alatt

Címlap / Életmód / Receptek / Fűszeres csirkecomb karfiolpaplan alatt

Nagyon-nagyon finom ez az étel. Csak frissen jó igazán, ezért inkább vendégváró egytálételnek érdemes elkészíteni. Na meg persze a családnak!

Hozzávalók 3 személyre:

3 közepes csirkecomb 2 evőkanál liszt só bors fűszerpaprika őrölt kömény majoránna 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 1 kis doboz tejföl 2 evőkanál olaj 10 dkg füstölt sajt 2 dkg vaj a tepsi kenéséhez 1 kg karfiol

Elkészítés:

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A lisztbe belekeverjük a csipetnyi sót, őrölt borsot, leheletnyi fűszerpaprikát, köményt és majoránnát. A csirkecombok nagyságának megfelelően adagoljuk a fűszereket.

A csirkecombokat megforgatjuk a lisztes fűszerkeverékben.

A tepsit kivajazzuk. A fűszeres húsokat a tepsibe helyezzük.

A megtisztított vöröshagymát a csirkére karikázzuk. Ráterítjük az apróra szedett karfiolrózsákat. 2 gerezd fokhagymát gerezdekre vágunk és belekeverjük a tejfölbe 2 kanál olajjal együtt. Ha maradt a lisztes fűszerből, azt is tejfölbe tesszük.

A fokhagymás tejfölt a karfiolra kenjük. Az étel tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Lefóliázva 200 fokon 45 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15-20 percig pirítjuk. 

A sütési idő nagyban függ a csirkecomb nagyságától.

Frissen, salátával tálaljuk. Rizs is kiváló mellé.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!