Haj / Stílus

7 SOS frizuraötlet, ha nem frissen mosott a hajad

7 SOS frizuraötlet, ha nem frissen mosott a hajad

Hajat mosni valószínűleg te sem szoktál minden nap (ha mégis, minden elismerésünk!), és mire eljutsz a következő hajmosás időpontjáig, minden bizonnyal már a te hajad sem annyira fényes és selymes, mint frissen mosva. Ilyen esetekben a szárazsampon mellett egy jó frizuraötlet is életmentő lehet: éppen ezért összeválogattunk most neked néhányat a legjobb „másnapos” frizurák közül, amelyek jól jöhetnek, ha még várat magára a hajmosás.

Holland fonat

A fonat az egyik legjobb választás, ha a hajad nem a legfrissebb, mert jól eltereli a figyelmet a hajtövekről.

Az egyik legjobb technika a holland fonat, amely gyakorlatilag egy fordítva hurkolt francia fonás, annyi különbséggel, hogy nem olyan feszes, hanem utólag egy kicsit meghúzkodják a tincseket a nagyobb volumen érdekében.

Némi gyakorlás után te is magabiztosan tudod majd elkészíteni ezt a frizurát, ha éppen szükséged lenne rá.

 

A klasszikus félkonty

Ha főként csak a hajad tetején látszik, hogy nem előző este vagy aznap reggel volt megmosva, akkor érdemes a félig felkötött frizurákban gondolkodnod ezekre az időszakokra.

A legegyszerűbb a félkonty, amelynél éppen a hajad problémás része lesz feltűzve, és amely kényelmes viselet otthon, a városban, vagy akár az irodában is.

 

Fonattal kombinálva

Az előző, félkontyos frizurát akár egy fonattal is kombinálhatod, ha még inkább szeretnéd elterelni a figyelmet a hajtöveidről.

Ehhez egy egyszerű parkettafonást kell elindítanod a fejtetődnél, majd a félkontyot ennek a végénél elkészítened.

Ha például kimozdulnál valahova munka után nem teljesen frissen mosott frizurával, ez a verzió ahhoz is tökéletes.

 

Csavart copf

Általános szabály, hogy ha nem friss a frizurád, akkor fogd össze.

Ahelyett, hogy unalmas, a fejtetőn szorosan összekötött copfot, vagy esetleg egy laza lófarkat készítenél magadnak, egy kicsit megbolondíthatod az átlagos frizurát.

Mielőtt megkötöd, fésüld egy oldalra a hajadat, majd itt csavard meg a tincseket, és rögzítsd hullámcsattal.

Ezután gumizd össze, majd dekoráld szalaggal a copfot!

 

Több ponton megkötve

Ha a hajhosszodon látszik a leginkább, hogy régen volt megmosva, akkor az egyszerű copf, a feltűzés és a fonat mellett kipróbálhatsz még egy trendi ötletet.

Ennél a frizuránál a hajadat kösd fel viszonylag magasan egy feszesebb copfba, majd köss még bele néhány hajgumit a képen látható mintára!

 

A sikkes hajpánt

A Pletykafészek című sorozat óta tudjuk, hogy minden valamirevaló hölgy kiegészítője a hajpánt, ami az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvend.

Ha a hajtöved a problémásabb, akkor pont kapóra jöhet ez a sikkes kiegészítő.

 

A szuperhasznos sapka

Vannak olyan, menthetetlennek tűnő helyzetek, amelyekben a legjobb, ha bevetjük a szuperfegyvert, a sapkát.

A baseball sapka például azért remek, mert nem kell az összes hajadat begyűrnöd alá, hanem hátul át is tudod húzni a copfod, és akár egy fonatot vagy kontyot is készíthetsz belőle, ahogy neked éppen tetszik.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást