Én lehetek az élő példa arra, hogy a burgonya valójában csak akkor hizlal, ha folyton bő zsírban sütjük – nincs olyan hét, hogy ne kerülne többször is a tányérra ez a mennyei zöldségféle. A hideg hónapokban jó pár zsákot szoktunk vásárolni, hogy bármikor elkészülhessenek itthon a hagyományos, és kevésbé hagyományos, burgonyás fogások. Habár megvan a varázsa a téli hidegben sütött, illatozó és fűszeres burgonyának, azért mégiscsak az újkrumpli az, ami igazán megdobogtatja az emberek szívét. De milyen finomságokat érdemes elkészítened ebben a szezonban?
3/3 Borsós újburgonya paprikás
Ez a fogás a szokásos módon készül, azonban mégis egészen más lesz, mint a télies változat – ízre és látványra egyaránt. A hagymát pirítsd üvegesre, majd ízlés szerint adj hozzá virslit, vagy kolbászt (én csípős gabonakolbászt használok és azzal is mennyei). Reszelj hozzá egy-két meghámozott paradicsomot. Sózd, borsozd és füstölt magyar fűszerpaprikával ízesítsd az alapot. Ezt követően öntsd fel kevés vízzel, vagy zöldségalaplével, majd a megpucolt, de egészben hagyott, esetleg félbevágott újkrumplit is add hozzá. Amikor már csak 5-7 perc van hátra a főzésből, két nagy marék, zsenge zöldborsót és/vagy (főtt) csicserit tegyél az alaphoz. Forrald össze az egészet, majd ha megpuhult a burgonya, vedd le a tűzről.
Szükség esetén a főzés során pótold az elforrt levet, illetve, ha nagyon híg lenne a paprikás, akkor egy kevés keményítővel (pl. tápióka, vagy kukorica) még besűrítheted.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!