Én lehetek az élő példa arra, hogy a burgonya valójában csak akkor hizlal, ha folyton bő zsírban sütjük – nincs olyan hét, hogy ne kerülne többször is a tányérra ez a mennyei zöldségféle. A hideg hónapokban jó pár zsákot szoktunk vásárolni, hogy bármikor elkészülhessenek itthon a hagyományos, és kevésbé hagyományos, burgonyás fogások. Habár megvan a varázsa a téli hidegben sütött, illatozó és fűszeres burgonyának, azért mégiscsak az újkrumpli az, ami igazán megdobogtatja az emberek szívét. De milyen finomságokat érdemes elkészítened ebben a szezonban?
2/3 Ropogós héjú újburgonya mártogatóssal
Az újburgonya tipikusan egy olyan alapanyag, ami egyszerűen eladja magát: csak hagyni kell, hogy érvényesüljenek az ízei. Ehhez a recepthez először főzd meg sós vízben az újburgonyákat, természetesen a vékony héjukat nyugodtan hagyd rajtuk. Amikor puhára főttek, szűrd le őket. Egy öblösebb edényt (olyat, amit be tudsz majd tenni a sütőbe), vagy egy tepsit alaposan olajozz ki, majd tedd rájuk a burgonyákat. Óvatosan, de erőteljesen lapítsd ki őket egy kanál, vagy akár krumplinyomó segítségével. Kend meg a tetejüket is olajjal, hogy felül is jó ropogósak legyenek.
A burgonyákat ízlésednek megfelelően ételízesítővel, kurkumával, vagy akár chilivel, rozmaringgal is fűszerezheted, de akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha csak sót használsz. Előmelegített sütőben, magas hőfokon és grill funkción süsd ropósra a burgonyákat, majd frissítő, hagymás-petrezselymes mártogatóssal tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!