Frankfurti leves: mennyei, melengető leves

Frankfurti leves: mennyei, melengető leves

Címlap / Életmód / Frankfurti leves: mennyei, melengető leves

A frankfurti leves egyik nagyon fontos összetevője a kelkáposzta. Tudtad, hogy C-, B1-, és B2-vitamintartalma megközelíti a fejes káposztáét? Fehérjében is gazdag zöldség. Könnyen elkészíthető, nem drága, és „rájárhat” az egész család. Ebben a télies időben szívet és lelket melengető lehet egy jó, forró leves.

A frankfurti leves hozzávalói:

  • 1 közepes méretű kelkáposzta (kb. 70-80 dkg)
  • bors
  • 2 nagy egész sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1+1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
  • 2 dl finom tejföl
  • 2 pár jó minőségű, friss virsli
Frankfurti leves
Frankfurti leves, ropogós bagettel

A leves elkészítése:

  1. A fazékba egy evőkanál olajat teszünk. A felkarikázott virslit megsütjük rajta, majd a virsli karikákat tányérra tesszük. 
  2. A kelkáposztát megmossuk, kettévágjuk és a torzsáját kiszedjük. A zöldséget felcsíkozzuk.
    A megtisztított vöröshagymát kockákra vágjuk, a virsli helyére a főzőedénybe tesszük. A hagymát megdinszteljük és hozzátesszük a kelkáposztacsíkokat.
  3.  A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk, a frankfurti leveshez adjuk. Átforgatjuk, majd 2 liter hideg vízzel felöntjük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. A fokhagymát megtisztítjuk és felkarikázva a levesbe tesszük.
  5. Ha a zöldségek megpuhultak, világos paprikás rántást készítünk, és berántjuk a levest.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a megsütött virslit is. 

Frissen tálaljuk, de melegítve is nagyon finom! Jó étvágyat kívánunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást