Semmi sem hasonlítható a friss fokhagyma jellegzetes, kissé csípős, erőteljes ízéhez. Hogy ezt ki is élvezhesd, fontos megtanulni, hogyan kell megfelelően tárolni a fokhagymát – mert ha elkezd megromlani, kicsírázik és keserűvé válik, úgy pedig már aligha okozhat igazi ízélményt a feldolgozása. Ha viszont jól tárolod vagy dolgozod fel, legalább fél évig elállhat, és egyetlen romlott gerezd sem fogja veszélyeztetni a főztöd ízét.
4/5 Fagyasztóban
Rengeteg fokhagymád van? Akkor melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vágd hüvelyknyi nagyságúra a fokhagymacsomókat (a tetejük eltávolításával), helyezd őket egy fóliára, locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd. Szorosan tekerd fel a fóliát, tedd a tepsibe, és süsd 50-60 percig. Puhára és aranybarnára fognak sülni. Hagyd kissé kihűlni, majd nyomkodd ki a héjukból a gerezdeket, és mehetnek is egy fedeles tálcában a fagyasztóba.
Egy másik megoldásként a nyers fokhagymagerezdeket vágd finomra, reszeld le vagy tedd fedeles tálcákba, kend le olajjal és fagyaszd le. Ami fontos, hogy mindkét módszer esetén a lehető leghamarabb a fagyasztóba kell kerülnie a fokhagymákat, hogy elkerülj minden esetleges fertőzést, ami a szobahőmérsékleten hagyva megtámadhatná a tartósítani kívánt gerezdeket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!