A japán diéta legfontosabb lépcsője: a 80 százalékos szabály
A japánok kis adagokban étkeznek, elég rendszeresen ahhoz, hogy soha ne éhezzenek meg, viszont nem is eszik degeszre magukat. A szokásnak megfelelően minden étkezéskor csak körülbelül 80 százalékban töltik meg a gyomrukat, ami nem is olyan bonyolult, mint hangzik: egy kicsivel az előtt kell abbahagynod az evést, hogy a teljes jóllakottság érzése megjelenne.
Ezt egy kis gyakorlással könnyen kitapasztalhatod. Ha nem eszed tele magadat, az jót tesz az anyagcserédnek, nem fogsz elálmosodni evés után, könnyebben mozogsz, és így aktívabb életmódot is tudsz folytatni.
Ezt egy kis gyakorlással könnyen kitapasztalhatod. Ha nem eszed tele magadat, az jót tesz az anyagcserédnek, nem fogsz elálmosodni evés után, könnyebben mozogsz, és így aktívabb életmódot is tudsz folytatni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!