Így fogadd el a természetes külsődet

Így fogadd el a természetes külsődet

Címlap / Stílus / Test / Így fogadd el a természetes külsődet

Szeretünk megújulni, és nincs is azzal semmi baj, ha egy kicsit formába hoznád magadat, leadnál néhány kilót, vagy kirpóbálsz egy új frizurát. A gond ott kezdődik, amikor kétségbeesetten próbálsz megtenni mindent azért, hogy megváltoztasd magadat, mert amit a tükörbe nézve látsz, az sehogyan sem tetszik.

Ha úgy érzed, hogy szükséged van arra, hogy visszatérj, vagy legalábbis közelíts az eredeti, természetes külsődhöz, és egy kis segítségre van szükséged, hogy ne csak elfogadd, de meg is szeresd azt, cikkünk segítségedre lehet!

Biztos, hogy hiba?

Manapság szinte nincs olyan felnőtt ember, akinek a külseje teljesen természetes lenne – ha belegondolunk, még a borotválkozás, vagy a hajunk vágása is valamilyen módon beavatkozás.

Mindezzel persze nincs is semmi baj, mindenki úgy öltözködik, borotválkozik, és festi a haját, ahogyan szeretné, de vigyázz, de ne akarj mindent megtenni azért, hogy eltüntesd azt, amit te szépséghibának látsz: ha szeplőid vannak, esetleg van egy apró rés a fogaid között, az korántsem szépséghiba, hanem valami, ami különlegesebbé tesz.

A striáidra sem kell feltétlenül úgy tekintened, mint utálatos tigriscsíkokra, lehetnek a nyomai egy túlsúllyal vívott nehéz, de győztes küzdelemnek, vagy annak a csodának, hogy életet adtál egy gyermeknek. Arról nem is beszélve, hogy sokkal több embernek vannak ilyen csíkjai, mint hinnéd, és a média csak az utóbbi időben csinált ilyen cirkuszt körülöttük.

Nemrégiben egy angol oldalon láttam egy fiatal lány posztját, aki büszkén mutatott egy, a mellkasán keresztülfutó, kifejezetten nagy heget, ami egy komoly műtét után már élete végéig vele marad. A felirat a kép mellett ez volt: hogyan gyűlölhetném az emlékét annak, ami megmentette az életemet?

A természetesebb erősebb

Hogy is vitatkozhatna ezzel az állítással bárki, aki valaha is megpróbálta már egyenesre vasalni a bongyorodó fürtjeit, vagy lelapítani az elfeküdt haját? A természetesség nem mindig rendezett, nem mindig élére vasalt, és nem is leszel tőle olyan, mint akit skatulyából húztak ki, de mindig van benne egy nagy adag szabadság, játékosság, huncutság és életöröm.

Ha nem esel pánikba attól, hogy nevetve szaladj a buszmegállótól hazáig a tavaszi esőben, akkor sem, ha ettől begöndörödik a hajad, vagy jóízűen harapsz a főtt kukoricába, nem azon agyalva, hogy elkenődik-e tőle a rúzsod, akkor talán nem leszel mindig „címlap-képes”, de egy sokkal igazibb, őszintébb, teljesebb életet élhetsz.

Adj időt magadnak!

Te döntöd el, hogy hol van az a határ, ameddig szeretnél visszamenni a természetességig. Bármilyen utat választasz is, a legfontosabb, hogy senki nem ítélhet meg sem azért, ha állandóan fested magadat, sem azért, ha még a szemöldöködet sem vagy hajlandó kiszedni.

Minden esetre, ha szeretnéd jobban megszeretni a természetes külsődet, érdemes feszegetni egy kicsit a saját határaidat: próbáld ki, hogy egy hétig például nem viselsz sminket, nem vasalod a hajadat, vagy nem hordod a hasleszorító fehérneműt.

Ha mégsem tetszik a dolog, bármikor visszatérhetsz az eredeti felálláshoz, de lehet, hogy rákapsz a könnyebbség ízére, kiül az arcodra a megkönnyebbülés, és rájössz, hogy igazából sokkal jobban szereted magadat úgy, ahogy vagy – természetesen.

6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod
Galéria / 6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást