Így fésüld a hajad a hajtípusod függvényében

Így fésüld a hajad a hajtípusod függvényében

Címlap / Stílus / Haj / Így fésüld a hajad a hajtípusod függvényében

Nagyanyáink még úgy tartották, hogy napi száz fésűvonás a szép haj titka – ma viszont már tudjuk, hogy ez korántsem így van, valójában a hajtípustól függő hajápolás az, amiben a titok rejlik. A hajszálak vastagsága, hossza és textúrája határozza meg azt, hogy kinek milyen hajápolás a legmegfelelőbb.

Vékony szálú, egyenes haj

Az ilyen típusú hajnál a kefe maga a leglényegesebb. Olyat találj, ami elég gyengéd ahhoz, hogy a könnyen sérülő hajadat is kifésülje. Puha, rugalmas sörtéjű kefére lesz szükséged, ami úgy bogozza ki a tincseidet, hogy nem húzza túlságosan, és nem töri meg őket. Ha nagyon lelapuló hajad van, először fújj volumennövelő sprayt a tövekre, és csak utána fésüld ki a hajkoronádat.

Egyenes haj
istockphoto

Dús, tömött, göndör haj

Az ilyen hajkoronával rendelkezők szívnak a legtöbbet, ha a fésülésről van szó. Az aranyszabály az, hogy mindig vizesen keféld a hajadat, amint a szárítási procedúra megkezdődik, már ne nyúlj hozzá fésűvel.

Azt is érdemes megfontolni, hogy teljesen megválsz a hagyományos, merev fogú fésűktől, ezek ugyanis nem hajlanak a hajszálaiddal együtt, ami nem tesz nekik túl jót. Mindig használj fésülést elősegítő ápolókat. Először próbáld meg az ujjaiddal szétválasztani a csomósabb területeket, mielőtt a kefével is nekik esel.

Kócosodásra hajlamos haj

Ha a hajkoronád hajlamos arra, hogy könnyen kócolódjon, olyan termékekre lesz szükséged, amelyek segítenek lesimítani a hajszálaidat. Szerezz be kifejezetten száraz, kócosodásra hajlamos hajra való termékeket, és először az ujjaiddal „fésüld ki” a hajadat, még amíg vizes.

Erre a hajfajtára a legjobb, ha természetes sörtéjű kefét vásárolsz, ugyanis kevésbé roncsolja a hajszálaidat, mint a műanyag verziók. A vaddisznó sörtéjéből készült természetes megoldások ráadásul ügyesen szállítják végig a hajadon a fejbőrön termelődő olajakat, ami megint csak segíthet a kócos, száraz haj megszelídítésében. 

Természetes fa hajkefe
istockphoto

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást