Ezért nem olyan lelkes a férfi, miután az övé lettél

Ezért nem olyan lelkes a férfi, miután az övé lettél

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért nem olyan lelkes a férfi, miután az övé lettél

Elérte a célját

A férfiak nem úgy működnek mint a nők és emögött kőkemény biológiai és evolúciós tények állnak. Mindkét nem elsődleges célja a fajfenntartás, ezért a nő jól megválogatja a hímeket, akiktől életrevaló utódot szeretne, a hím pedig minél több nőt meg akar termékenyíteni, hogy tovább örökítse génjeit. Ezért van az, hogy míg a nőknél a szexnek – a potenciális teherbe esés miatt – hatalmas a tétje, addig a férfiaknál ez nem így van, így számukra a testiség sokkal kisebb jelentőséggel bír. Igazából nem kell a szívedre venned, ha megkapott és továbbállt.

A vadászat izgalma eltűnt

Hogy tud minden férfi az elején hízelegni, igaz? Te vagy a legszebb, a legjobb, állandóan dicsér, mindent megtesz, hogy a kedvedben járjon, aztán amint megkapta, amit akart, a lelkesedés – enyhén szólva – alábbhagy és már nem érdekled annyira, sőt, lehet hogy már egyáltalán nem. Élvezi a vadászat minden pillanatát, aztán amint „elejtette a vadat”, rájön, hogy igazából mégsem szeretne komoly kapcsolatot és felelősséget.

Elpárolgott a szexuális feszültség

Pár évvel ezelőtt megismerkedtem egy sráccal, akivel az első pillanattól kezdve forrt közöttünk a levegő. Szinte tapintható volt az energia, de olyan szinten, hogy mások is észrevették, pedig a randizás időszaka alatt nem vállaltuk fel, hogy ismerkedünk egymással, ezért nem is tettünk semmilyen látható utalást arra, hogy kialakulóban lenne köztünk valami. Mindketten elképzeltük, milyen csodálatos lesz az első együttlét és…óriási csalódás volt.

Nem ritka jelenség, hogy annak ellenére, hogy két ember között vibrál a szexuális feszültség, az ágyban sajnos nem kompatibilisek és ez a mi esetünkben is így volt.

A csalódás megölte közöttünk a kémiát és nem is beszéltünk többet. Lehet, hogy szégyellte magát, mert úgy érezte, leszerepelt és csalódást okozott. Én ennek ellenére adtam volna még esélyt a dolognak, de ő nyom nélkül eltűnt.

PeopleImages/istockphoto.com

Érzi, hogy a nő többet akar

Ma már teljesen elfogadott a „barátság extrákkal” kapcsolat, ami csak a testi örömökről szól. Az első pontban leírt biológia különbségek miatt viszont gyakran előfordul, hogy a nő elkezd érzelmileg is kötődni a férfihoz. Viszont ha az nem akar többet, csak szexet és megérzi, hogy a laza kapcsolat bonyolódhat, nagy valószínűséggel kereket old.

Mégsem illetek össze

Mikor egy férfi meg akar szerezni magának egy nőt, hajlamos szemet hunyni a figyelmeztető jelek felett és csak arra koncentrálni, hogy ágyba vigye és végre megélje vele szexuális fantáziáit. Az aktus után pedig elemi erővel tör rá a valóság, miszerint nem illenek össze és akkor már tisztán látja, hogy nem szeretne tőle többet. Lehetsz bármilyen szép és kedves, ha részéről elmúlt a szándék, semmit nem tehetsz. Ez egyébként velünk, nőkkel is így van. Én is voltam már oda srácért és nem figyeltem rá, mikor a fejemben megkondultak a vészharangok, aztán mikor elmúlt a rózsaszín köd, egyből tudtam, hogy nincs közös jövőnk az illetővel. Nem kellemes érzés ennek a helyzetnek a rosszabbik végén lenni, de van ilyen és ezt tudomásul kell venni. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást