Fenékformáló kihívás 3. hét: Súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok

Fenékformáló kihívás 3. hét: Súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok

Címlap / Életmód / Egészség / Fenékformáló kihívás 3. hét: Súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok

Szakértő
Tótfalusi Alexa, a fenékformálás mestere, a Fenék Akadémia megalkotója, személyi edző

Mielőtt elkezdjük a gyakorlatsort, indítsuk el az edzésünket egy alapos izületi és keringésfokozó bemelegítéssel, hogy az idegrendszert, az izmainkat és az ízületeinket felkészítsük a terhelésre, illetve elkerüljük vele a kellemetlen húzódásokat.

1. Csípőemelés széken kézisúlyzóval

Vegyük az ölünkbe 1 db kézisúlyzót vagy más eszközt, aminek van súlya ( könyv, lábsúly). Helyezzük el a lapockánk közepét a szék szélére és vegyünk fel a lábainkkal egy vállszéles terpeszt kifelé néző lábfejekkel. Innen lassan eresszük le, majd egy határozott mozdulattal emeljük fel/ feszítsük meg és billentsük be a csípőnket úgy, hogy a végén extrán ráfeszítünk a farizmainkra. Tekintetünk végig előrefelé nézzen. Végezzünk el 3 körben 20 ismétlést.

– A körök között 30 mp pihenő idő van.

2. Kitörés hátrafelé felváltva (kézisúlyzóval)

Vegyünk fel egy egyenes állást, lábainkat zárjuk egymás mellé, húzzuk ki magunkat, tekintetünk előre nézzen és ha kézisúlyzót használunk, akkor a karunk behajlítva magunk előtt tartva legyen, viszont elvégezhetjük a gyakorlatot súly nélkül is. Az utóbbi esetben a karunk magunk előtt összekulcsolva vagy csípőre téve legyen. Innen rakjuk hátra az egyik lábunkat és hajlítsuk be úgy a térdünket, hogy közben enyhén döntsük előre a törzsünket.

Figyeljünk arra, hogy a súlypontunk a fenekünknél legyen és ne a térdet akarjuk előre tolni, így ráhelyezve a súlypontunkat.

Ezután térjünk vissza a kiinduló helyzetbe és végezzük el a másik oldalra is a gyakorlatot. Végezzünk el 3 körben 10 ismétlést.

– A körök között 30 mp pihenő idő van.

3. Kitörésből lábemeléssel

Vegyünk fel egy egyenes állást, lábainkat zárjuk egymás mellé, húzzuk ki magunkat, tekintetünk előre nézzen. Innen rakjuk hátra az egyik lábunkat, hajlítsuk be és a törzsünket döntsük enyhén előre. Ebből a pozícióból emeljük ki nyújtva a lábunkat és végezzünk folyamatos lábemelést. A megadott ismétlési szám után pedig térjünk vissza a kiinduló helyzetbe és végezzük el a gyakorlatot a másik lábbal is. Végezzünk 3 körben 12 ismétlést.

– A körök között 30 mp pihenő idő van.

Az első hét gyakorlatait itt tekintheted meg!
A második hét gyakorlatait itt tekintheted meg!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást