Februári énidő tippek, amikkel kiszakadhatsz a borongós hétköznapokból

Februári énidő tippek, amikkel kiszakadhatsz a borongós hétköznapokból

Címlap / Életmód / Egészség / Februári énidő tippek, amikkel kiszakadhatsz a borongós hétköznapokból

Bál, mulatság, lakoma, szerelmes percek – izgalmas énidő programokat kínál a február. A borongós hétköznapoknak egyáltalán nem kell hasonlóan borongóssá tenniük a hangulatodat. Találj ilyenkor is parádés alkalmakat arra, hogy színesebbé varázsold az életed. Ha énidőre vágysz, talán elég csak jobban átgondolni, mitől válhatnak a klasszikus februári programok minőségi magunkra fordított idővé.

Vár a farsangi parti

Egy farsangi bál önmagában nem tipikusan az énidő lehetőségét rejtő esemény, de a bálra való alapos készülődést bátran dedikálhatod önmagadnak. Próbálj mindent úgy szervezni, hogy a mulatság előtt akár egy fél napot is a szépítkezéssel tölthess! Ha sűrű egymásutánban ülsz be a kozmetikus, a pedikűrös, a manikűrös és a fodrász székébe, jóleső kényelemben élvezheted a kényeztetést és az átváltozás folyamatát jó pár órán át! A szépségszalonban eltöltött idő nemcsak a külsődnek tesz jót, de lelkileg is felfrissülsz.

Gasztro-élvezetek

Február tipikusan a torkoskodás időszaka, amikor kevésbé a kilók, sokkal inkább a finom falatok számítanak.

Teremts időt magadnak főzőcskézni, hiszen ilyenkor az ételek illata és a főzés melege jó kedvre derít.

Még akkor is, ha nem tartod magad konyhatündérnek, kísérletezni, kóstolgatni büntetlenül lehet, és ha jól sikerült az étel, bizonyára társaságot is könnyen találsz, aki elfogyasztja. Állíts össze egy finom kolbászt, vagy dagassz be egy sokmagos kenyeret, süss fánkot, vagy készíts Valentin-napra tortát a kedvesednek aprólékos díszítéssel – a lehetőségek sora végtelen, és miközben ügyeskedsz, ízlelgesd, szagolgasd, kavargasd az ételt, meglásd, jól fogod érezni magad közben.

Februári énidő tippek, amikkel kiszakadhatsz a borongós hétköznapokból

Velencei karnevál

Látogass el a Velencei karneválra, ahol a jó hangulat ilyenkor különösen magával ragadó. Egy utazás egyedül számtalan különleges élményt tartogat. A kihíváson túl pedig részese lehetsz te is annak a csodának, amikor díszes maszkokba, selymekbe, brokátokba és tollakkal díszített ruhákba burkolózva lepik el az ünneplők az Adria Királynőjét.

Egész napos fürdőzés

A nyirkos, nyálkás, hűvös időben nincs kellemesebb egy egész napos fürdőzésnél. Használd ki, hogy Magyarország gyógyvíz-nagyhatalom, és nyugodtan indulj el akár egyedül is egy egész napos gyógyfürdőzésre! 

A lágyan simogató víz, a jólesően meleg, páradús környezet már önmagában lazító hatású. Ülj be a szaunába, vagy izzadj a gőzben, próbálj ki különböző illatokat az aromaterápiás kabinban, vagy élvezd a hideg sópárát a sószobában, és pihenj egy jót a nyugágyon.

Ha ez mind nem elég a lazításhoz, egy masszázsra is szánj időt. Ne elégedj meg egy-két órás fürdőzéssel, ha van lehetőséged, ebédelj ott a büfében, és relaxálj amennyit csak lehet, meglásd, úgy fogod érezni másnap magad, mintha kicseréltek volna.

Férfiak is elkezdhetik

Minden bizonnyal a párodnak is szüksége van énidőre, és mindketten jól járhattok azzal, ha te is támogatod ebben. Beszéld rá, hogy szánjon magára egy befelé figyelős estét, amikor csak magával foglalkozik. Bár még a kinti sportokhoz nem kedvez az időjárás, túrázni már jókat lehet ilyenkor, vagy akár az úszás is képes kiszakítani bárkit a mókuskerékből. Tanácsold neki, hogy hódoljon a kedvenc hobbijának, barkácsoljon valamit a garázsban, vagy csak bóklásszon egyet a városban céltalanul!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha nem szerepel a naptáradban az énidő, könnyen elfelejtheted. Legyen előre eltervezett idő, amit magadra fordítasz. Mindegy, hogy mit csinálsz, a lényeg, hogy magaddal törődj – februárban is!

Képek forrása: massonforstock/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást