Életmód / Táplálkozás

Ezzel a módszerrel gyorsabban fogsz fogyni, miközben többet eszel

Ezzel a módszerrel gyorsabban fogsz fogyni, miközben többet eszel

A diétáról vagy az egészséges étrendről az embernek általában az jut az eszébe, hogy biztosan le kell mondania a jókat evésről, a finom ételekről, és kevesebbet kell ennie, mint korábban. Bár ebben bizonyos szinten van igazság, az egészséges étkezés is lehet laktató és finom -ha például megfogadod az alábbi egyszerű tanácsot, még többet is ehetsz amellett, hogy fogyni fogsz.

A titok a sokak által rettegett kalóriaszámláláson alapul: a fogyás képlete alapvetően egyszerű, hiszen kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit a szervezet eléget. Ezt persze módosíthatja még pár tényező, de az alap ez: kevesebb kalória, több mozgás, az egyenlő a fogyással.

Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy az embernek innentől szottyadt salátán és almán kell élnie, sőt. Akár többet is ehetsz, mint korábban, ha ügyesen rakod össze az étrendedet: vannak ugyanis olyan alacsony kalóriatartalmú, de nagyobb tömegű, laktatóbb élelmiszerek, amelyekből sokat megehetsz, mégsem dobja meg nagyon a napi össz-kalóriabeviteledet.

Elég, ha csak arra gondolsz, hogy egy átlagos zöldség 100 grammjában 30 kalória van, ugyanennyi csokoládéban viszont már 550 kalória – míg a zöldségből bőven ehetsz, a csokiból meg kéne állni egy-két kockánál, és akkor a makrotápanyagokról még nem is beszéltünk.

Kutatások már korábban kimutatták, hogy azok, akik ilyen alacsony kalóriatartalmú, de nagy volumenű élelmiszereket esznek, hamarabb fogynak, míg azok, akik magas kalóriatartalmú ételeken élnek, könnyebben kezdenek hízni.

Ráadásul, ha olyan ételeket fogyasztasz, amelyekből sokat ehetsz kevés kalóriabevitel mellett, olyan érzésed lesz, mintha többet fogyasztanál, így soha nem leszel igazán farkaséhes, és nem érzed azt, hogy lemondásokkal jár a diétád.

Szakértők azt is kimutatták, hogy az agyadhoz könnyebben ér el a telítettség érzése, ha a fent említett egészséges élelmiszereket fogyasztod, míg a feldolgozott, egészségtelen ételeknél ez a válasz késleltetett, ezért hiába hagyhatnád abba az evést, az agyad még nem érzi, hogy tele lenne. 

A titok nyilván abban rejlik, hogy ezek az alacsony kalóriatartalmú ételek egyben nagyon egészségesek is – nyugodtan fogyaszthatod őket, nem igazán van olyan közöttük, ami ne segítene a fogyási céljaid elérésében. Mellé nem lőhetsz velük, ezért érdemes kipróbálni, hogy tényleg bejön-e, ha nagyrészt őket fogyasztod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást