Ha ezt a cikket elolvasod, nem akarsz többé az ágyadból dolgozni

Ha ezt a cikket elolvasod, nem akarsz többé az ágyadból dolgozni

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ha ezt a cikket elolvasod, nem akarsz többé az ágyadból dolgozni

A világjárvány és a home office sokaknak azt jelentette, hogy ha otthonról, hát akkor az ágyukból ki sem kelve dolgoznak. Kényelmes megoldásnak tűnhet, de egyáltalán nem jó ötlet.

Egy amerikai tanulmány szerint a megkérdezett 1000 amerikai lakos 72%-a mondta, hogy a járvány idején dolgozott otthonról, mégpedig az ágyából. Ez 50%-os emelkedés a válság kezdetéhez képest. Tízből egy beszámolt arról, hogy „a munkahét nagy részét vagy egészét” – 24–40 órát vagy annál többet – ágyban töltötte.

Különösen igaz ez a fiatal munkavállalókra; az Egyesült Királyságban a 18–34 éves munkavállalók rendelkeznek a legkevésbé megfelelő asztallal és székkel, és kétszer nagyobb valószínűséggel dolgoznak az ágyukból, mint az idősebb munkavállalók.

Az ágyból dolgozás oka azonban nem csak az lehet, hogy esetleg nincs valakinek megfelelő munkaállomása: a #workfrombed hashtagre tömérdek kép ugrik fel az Instagramon ágyban kuckózó, kávéval, reggelivel és laptoppal pózoló, mosolygó emberekről. Az ágy kényelméből dolgozni vonzó ötlet lehet, de a valóság sajnos nem ilyen idilli. Az ágyból dolgozás mind a fizikai, mind a mentális egészségedre hatással lehet hosszabb távon – állítják a szakértők.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/3
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!