A méz és a cukor egyaránt közkedvelt édesítő, legyen szó süteményekről, húsokról, kávéról vagy egy csésze teáról. A mézet azonban gyakran egészségesebb választásnak tekintik, leginkább azért, mert több olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amelyek azonnal vonzóbbá teszik, de a kalóriatartalma például egyáltalán nem alacsonyabb, mint a cukoré. De kell-e egyáltalán választanunk a méz és a cukor között, és ha igen, hogyan tegyük?
3/6 A minőséget a méz és a cukor esetében is meg kell fizetnünk
Napjainkban aligha mondhatunk bármilyen élelmiszert olcsónak, de a legtöbb termékhez hasonlóan a méz és a cukor esetében is magasabb árat kell fizetnünk a magasabb minőségű opciókért, és természetesen a rendelkezésre álló mennyiség is befolyásoló tényező lehet. Az átlagos fehér cukor nem kerül annyiba, mint egy biocukor vagy a barna cukor. Hasonlóképpen, a manufaktúrákból származó, kis tételben előállított méz elkerülhetetlenül drágább, mint a nagy tételben kapható szupermarketes mézek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!