Ezeket hagyd magad mögött 2018-ban: a saját boldogságod érdekében

Ezeket hagyd magad mögött 2018-ban: a saját boldogságod érdekében

Címlap / Életmód / Egészség / Ezeket hagyd magad mögött 2018-ban: a saját boldogságod érdekében

Már csak néhány nap, és ismét hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy egy egészen új évszámot írunk. Az újév pedig mindig számtalan új lehetőséget is tartogat; a kérdés már csak az, hogy te mit kezdesz mindezzel. Ha 2019-ben szeretnél változtatni az életeden, és a boldogságra törekszel, van néhány dolog, aminek ideje búcsút intened. Örökre!

Azt a bizonyos srácot…

Mindössze elég volt ennyit írnunk, és máris eszedbe jutott valaki, igaz? Valaki, akinek tudod, hogy nem kellene már több esélyt adnod. Valaki, aki nem érdemel meg téged, és akiért már épp eleget küzdöttél.

Ha van olyan férfi az életedben, aki 2018-ban csúnyán összetörte a szíved, csalódást okozott, és rengeteg könnyekkel teli napot hozott az életedbe, akkor 2019 tökéletes év arra, hogy magad mögött hagyd őt.

Mondj búcsút annak a férfinak, aki azt éreztette veled, hogy nem vagy elég jó. Töröld ki az életedből azt a személyt, aki képes volt összetörni a szíved azért, mert akkor és ott neki így volt könnyebb. Nem érdemel meg téged.

2019 szóljon arról, hogy inkább vagy egyedül, mint egy olyan személlyel, aki fájdalmat okoz. Hiszen részben ez a boldogság kulcsa!

 

Az egészségtelen szokásokat – lépésről-lépésre!

Sokan azt hiszik, az életmódváltás azzal jár együtt, hogy egyik pillanatról a másikra valami újhoz kell hozzászokniuk. De mindent lehet lépésben csinálni! 2019 a te éved lesz, de ahhoz, hogy boldog lehess, fizikailag is rendben kell lenned. És ezt valószínűleg te is tudod. Úgyhogy most, néhány nappal év vége előtt mondj búcsút azoknak az egészségtelen ételeknek, hobbiknak, amik csak rosszat tesznek neked. Egyszerre mindent megváltoztatni nem tudsz, épp ezért érdemes egy papírra leírnod a terveidet, időszakokra lebontva.

Például tegyük fel, hogy minden reggel sietsz, ezért általában az autóban eszel, vagy ezt az étkezést teljes egészében kihagyod.

Kezdd ezzel! Januártól kelj fel 10 perccel előbb, és reggelizz meg az asztalnál, nyugiban, miközben zenét hallgatsz vagy olvasgatsz. Aztán változtass azon, amit eszel: ha sok édességet fogyasztasz, csökkentsd fokozatosan az adagot. Ugyanezt tedd meg mindennel, ami egészségtelen rád nézve. 2018-ban talán nem vetted komolyan a fizikai állapotodat, de ennek a rossz szokásnak 2019-ben búcsút tudsz inteni!

 

Azokat, akik kihasználták a kedvességed

Mindig vannak olyan emberek, akik előszeretettel élnek vissza mások jó szándékával, kedvességével. Lehet, hogy idén neked is jutott ebből, és megpróbáltak olyanok kihasználni téged, akiktől sosem vártad volna ezt.

Talán egy olyan barátról van szó, aki mindig csak magáról beszélt neked, és nyilvánvalóan sosem érdeklődött igazán irántad. Vagy egy kolléga, akiben megbíztál, és később minden titkodat tovább adta a karriered hátráltatása érdekében. Előbb-utóbb mindenki találkozik ezekkel az emberekkel, ami viszont igazán számít, hogy képes vagy-e okulni a kapcsolatotokból.

2019-ben hagyd magad mögött azt az énedet, aki túlságosan naiv volt, és nem figyelt a jelekre. Aki elhitte másoknak, hogy őszinték a szándékaik, miközben mégsem voltak azok.

Jövőre legyél egy kicsit erősebb, egy kicsit óvatosabb, és ne adj még egy esélyt azoknak, akik eljátszották a bizalmadat.

 

A hibáidat

Szinte biztos, hogy 2018-ban neked is voltak olyan időszakaid, amikre nem vagy túlságosan büszke. Te magad is követtél el hibákat, bántottál meg másokat, és mondtál olyat, amit legszívesebben visszaszívtál volna, de már nem lehetett. Valószínűleg már eleget gondolkodtál ezeken, és nem is tudsz változtatni rajtuk.

Az újév viszont új kalandokat, izgalmas élményeket hoz; kár lenne ezekről lemaradnod csak azért, mert még mindig a régmúlton szomorkodsz, és nem tudsz továbblépni. Bocsáss meg magadnak.

Nem vagy tökéletes, és nem is kell annak lenned.

Ints búcsút azoknak az emlékeknek, amikor olyat tettél, ami nem rád vall, és tegyél azért, hogy 2019-ben egy sokkal jobb évet zárj.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást