Ez az oka annak, hogy az introvertált-extrovertált párosokból lesznek a legjobb szülők

Ez az oka annak, hogy az introvertált-extrovertált párosokból lesznek a legjobb szülők

Címlap / Életmód / Család / Ez az oka annak, hogy az introvertált-extrovertált párosokból lesznek a legjobb szülők

Amikor egy extrovertált és egy introvertált ember egymásba szeret, izgalmas kaland veszi kezdetét. Ha képesek a nyílt kommunikációra, és törekednek egymás megértésére, nagyon szuper párost tud alkotni ez a két eltérő személyiségtípus; és nem véletlenül mondják, hogy nagyon jó szülő válik belőlük. Most eláruljuk, pontosan miért!

A legjobb dolgokat tanulhatják meg tőlük

A két személyiségtípus teljesen eltérően reagálja le a kényes szituációkat, így a gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy mindkét világot megismerjék.

Egy introvertált személyre jellemző, hogy szereti elkötelezni magát egyetlen dolog mellett, és ebbe mélyen bele is ássa magát.

Vagyis ha van egy hobbi, amit imád, akkor azt alaposan ki is tanulja.

Ezzel szemben egy extrovertált ember több dologban is szereti kipróbálni magát, és fontosabbnak tartja magát az élményt, mint azt, minden részletet megtudjon róla.

Ez pedig azt jelenti, hogy a gyerekek mindkét szituációban kipróbálhatják magukat, és eldönthetik, melyik áll közelebb hozzájuk!

 

Látják a gyengeségeket is

Az introvertált típusok sokszor szívesebben maradnak otthon olvasgatni, mint hogy egy hatalmas társaságban szórakozzanak. Szülőként ezzel olyan példát mutat a gyerekeiknek, ami azt jelzi feléjük, hogy teljesen rendben van, ha időnként szeretnének egyedül lenni, és nyugalomra, feltöltődésre koncentrálni.

Az extrovertált személyek pedig igazi energiabombák, imádják a társaságot, és összehozzák a családot.

Ők arra motiválják a gyermekeket, hogy bátran nyissanak mások felé, fejlesszék a kommunikációs készségeket, és ne ijedjenek meg a társasági eseményektől.

Ennek hatására megtanulják, hogy milyen klassz időnként egyedül lenni, ahogy azt is, miért érdemes felnőttként a szociális kapcsolatokra fókuszálni.

 

Kiegészítik egymást

Az eltérő személyiség azt is jelenti, hogy egészen máshogy kezelik a konfliktusokat egy idősebb gyermek esetében.

Az extrovertált típusok egyik jellemzője, hogy például egy vita során hirtelen cselekszenek, és nem gondolják át a történteket, hanem rögtön kitalálnak egy büntetést, ha rosszul viselkedett a gyermekük. Ez a döntés viszont épp a lobbanékonyság miatt nem mindig realisztikus.

Az introvertált szülő viszont ezzel szemben inkább alszik egyet a dologra, és higgadtan, nyugodtan kommunikálva dönti el, mi lenne a helyes lépés.

Emiatt tökéletesen kiegészítik egymást!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást