A turmixgép a konyha egyik leghasznosabb eszköze, a segítségével pedig a smoothie-tól a levesig sok finomságot elkészíthetsz. Azonban tudnod kell, hogy néhány ételt és italt semmiképp sem lenne szabad beleönteni!
Magas rosttartalmú hozzávalók
Jó dolog, ha sok rostot eszel, de vannak olyan zöldségek, amelyek nem alkalmasak turmixolásra. Még a leghatékonyabb, legélesebb késekkel rendelkező turmixok sem képesek alaposan összepürésíteni a magas rosttartalmú élelmiszereket. Ilyen például a nyers brokkoli, ami kis darabjaira hullik szét, így viszont turmixokhoz sem lesz ideális választás. Ebből a szempontból jobban jársz, ha előtte megfőzöd!
Húsok, pláne csontokkal
Az olyan ételekhez, mint a húsgolyó vagy a haltorta, sokan a turmixgépet használják, hogy minél pürésebb legyen a végeredmény. Sokan még ezt sem javasolják, mert megváltozik tőle a hús textúrája, de az még nagyobb gond, ha kisebb csontdarabok is vannak a húsban. Néha még a profi szakácsok is elkövetik azt a hibát, hogy nem ellenőrzik le alaposan, amitől nem csak kemény darabok maradnak a kész fogásban, de a gépet is tönkreteszik!