Háztartás / Otthon

7 okos fagyasztós praktika, ami gyorsítja a főzést

7 okos fagyasztós praktika, ami gyorsítja a főzést

Porciózz ki mindent!

Ez az elsőszámú szabály, ha fagyasztót használsz. Rengeteg időt és szenvedést megspórolhatsz magadnak, ha a nyers csirkét előre felszeleteled, és 2 fős adagokban, egy szigorúan légmentes zacskóban teszed el a hűtőbe. Ugyanez igaz a sült krumplihoz szükséges burgonyára, a zöldségekre és szószokra is, hiszen ezáltal nem kell még az adagokkal bajlódnod!

istockphoto

Fagyaszd le a szószokat

A szószokat mindig érdemes lefagyasztani, hiszen amikor később szükséged lenne rájuk a főzéshez, már csak elő kell venned őket a fagyasztóból. Szuper példa erre a paradicsompüré, amiből szinte sosem elegendő egyetlen üveggel, viszont kettő általában már sok lenne. Ezt nyugodtan elteheted például a fagyasztóba, de kis adagokban. Próbáld ki az alábbi trükköt: egy sütőpapírra merj ki belőle kisebb adagokat, majd tedd be így a fagyasztóba egy időre. Ha már megkeményedett, formálj kis gombócokat belőle és tedd át egy légmentes zacskóba, és később főzésnél mindig fokozatosan adagolhatod az ételhez. Így nem fogsz pazarolni!

Hagymák felszelve

Kifejezetten sok ételhez szükséges hagyma, de ezt minden alkalommal felszeletelni jó néhány perc veszteséget jelent. Ezért hasznos módszer, ha legközelebb nem annyit szelsz, amennyi az ételhez szükséges, hanem jóval többet. Ezt aztán külön zacskókba szedve érdemes eltenni a fagyasztóba, így legközelebb már csak ki kell venned a gépből, hogy megspórolhatsz pár percet magadnak. Szerencsére a hagyma nem tapad össze fagyasztott formában sem, ezért könnyű lesz akár ismét szétporciózni!

Olga Nikiforova/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást