5 étel, amit véletlenül se fogyassz lefekvés előtt – Rémálmot okoznak

5 étel, amit véletlenül se fogyassz lefekvés előtt – Rémálmot okoznak

Címlap / Életmód / Egészség / 5 étel, amit véletlenül se fogyassz lefekvés előtt – Rémálmot okoznak / 2. oldal

Passzold a tésztát

Tésztát enni lefekvés előtt sosem túl jó ötlet. Persze tény, hogy gyorsan elkészülhetsz vele, és nem igényel mesterszakácsokat lehengerlő képességeket, azonban összetevői miatt biztosan nem könnyíti meg az éjszakádat.

A benne található carbohidrát és a magas kalóriatartalom miatt azonnal a csípődet veszi majd célba, a pihenés pedig csak abban segít, hogy minél nehezebben tudd leadni a plusz kilókat. Ráadásul megnöveli a tested inzulin szintjét is, épp úgy, mint a növekedési hormont.

Ez pedig azért sem szerencsés, mert a zsírégetés és izomépítés folyamatának 80%-a alvás közben történik.

Csirkés tészta
istockphoto

Ha már hús, NE legyen vörös!

Egyébként sem nagyon javasolják, hogy lefekvés előtt húst egyél, ugyanis sokkal hosszabb ideig emészti a szervezeted, de ha mindenképpen erre esett a választásod, a vörös húsokat próbáld meg minél ritkábban fogyasztani.

Ezek ugyanis viszonylag magas arányban tartalmaznak zsírt és proteineket, ami egyébként még nem számít rossz dolognak, csakhogy egész éjszakára “mozgásban” tartja a szervezetedet. Ez pedig egyenes úton vezet a kellemetlen puffadáshoz és görcsökhöz. Arról nem is beszélve, hogy a vörös húsok képesek megnövelni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát!

Csirkemell
istockphoto

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást