Életmód / Táplálkozás

Ezt érdemes enni, ha megkaptad a koronavírus-vakcinát

Ezt érdemes enni, ha megkaptad a koronavírus-vakcinát

A csontleves-alaplével rendelkező leveseknek rengeteg pozitív hatásuk van a szervezetben. A CHEST Journal című tudományos szaklapban megjelent tanulmány szerint a húslevesnek enyhe gyulladáscsökkentő hatása van.

Egyelőre nem tiszta, hogy egészen pontosan melyik hozzávaló okozza ezt a pozitív következményt, de a jellegzetes hozzávalók mindegyikéről kiderült már, hogy immunerősítő vagy gyulladáscsökkentő hatásokkal is bír. A csirke, hagyma, sárgarépa, zeller, petrezselyem, só és bors mind segíthet ilyenkor, ha a megfelelő mennyiségben fogyasztod. 

Csontleves
istockphoto

Ha valamiért kicsit nehezebben viseled az oltás utáni immunrendszer-reakciókat, vagy ha beteg vagy, és nem kívánod még a húslevest sem, az is jó megoldás lehet, ha csak csontleves-alaplevet iszogatsz. Bár nincs annyi zöldség és egészséges hús benne, mint a húslevesben, még így is rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely segíthet a felépülésben. Az aminosavak közül kifejezetten a glicin és az arginin az, ami segíthet ebben az esetben.

Ez egyébként akkor is igaz, ha nincs a vakcináció után semmilyen tüneted. A gyulladásos reakciók ekkor is elindulnak, így ekkor is megérdemled, hogy minél több gyulladáscsökkentő ételt vigyél a szervezetedbe.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást