Ezt érdemes fogyasztanod, miután megkaptad a koronavírus-vakcinát

Ezt érdemes fogyasztanod, miután megkaptad a koronavírus-vakcinát

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezt érdemes fogyasztanod, miután megkaptad a koronavírus-vakcinát

Nem csak a koronavírus-vakcinára, minden oltóanyagra természetes, hogy az immunrendszerünk reagál – hiszen tulajdonképpen ez a dolga, és ez jelenti azt is, hogy működik a szer. Ami a mellékhatásokat illeti, a vakcinák esetében inkább nemkívánt oltási reakciókról beszélhetünk.

Ezek közül gyakorlatilag csak egy köthető a vakcinához magához. Amikor az oltóanyagra érkezik nemkívánt reakció, mindegyik másik inkább a körülményekre, vagy az immunrendszer helyes működésére utal. Ilyen például az izomfájdalom vagy a bőrpír, a fejfájás, a láz – ez mind az immunrendszer működésének a hatása, akkor lenne gond, ha nem jelentkezne ilyen.

Antonio_Diaz/istockphoto.com

A vakcinázás hatására a szervezetben gyulladásos reakció indul el, ez az oka az izomfájdalomnak, a láznak, és a reakciós tünetek nagy részének. Ez teljesen természetes, az immunrendszer működésének a velejárója, ennek ellenére kifejezetten kellemetlen is lehet. Nem csoda, ha a szervezet bizonyos ételeket és italokat jobban kíván vakcináció után.

Miket érdemes ilyenkor fogyasztani?

A legtöbb szakember véleménye megegyezik arról, hogy ilyenkor rengeteg folyadékot kell fogyasztani. Ez egyébként akkor is igaz, ha valamilyen betegség miatt indulnak be a szervezet gyulladásos reakciói. Éppen ezért tökéletes étel ilyenkor a húsleves gazdagon. Nemcsak valószínű, hogy ilyen ételeket kíván a szervezet, de még külön ajánlott is a fogyasztásuk, mert csak segíthetnek a minél gyorsabb felépülésben.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást