5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd

5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd

Címlap / Stílus / Arc / 5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd

Mitesszerek, pattanások, bőrpír, hámlás és idő előtti ráncok… Tény, hogy a bőröd állapotát illetően az öröklött tényezőkön is sok múlik, mégsem lehet mindenért a genetikát okolni. A következő bakik ugyanis nagyrészt ludasak lehetnek abban, hogy szembesülsz az említett gondokkal.

Állandó telefonálgatás

Hiába mosod naponta kétszer szorgalmasan az arcod, ha akár több órán keresztül odaszorítod a koránt sem patyolattiszta mobilod.

Manapság a bőrproblémák egyik leggyakoribb oka az érintőkijelzőkön tenyésző baktériumhalmaz, illetve a készülékek esetleges nikkeltartalma, mely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.

Érdemes megfigyelned, hogy az akné vagy a hámlás az arcod melyik részét érinti – hiszen ha pont azt, ahol a telefonnal érintkezik, nincs több kérdés!

A megoldás, hogy rendszeres időközönként áttöröld a mobilt antibakteriális kendővel, és persze a kezedet is.

A kihangosítás vagy a headset ugyancsak szuper alternatívát jelent.

Folytonos grimaszolás

Nonverbális kommunikációd egy része nem tudatos, így talán észre sem veszed, ha túl sokat grimaszolsz.

Ha azonban extra munkával terheled az arcizmaidat, sajnos mielőbb megjelenhetnek rajtad a ráncocskák – különösen a szarkalábak.

Amellett, hogy igyekszel kontroll alatt tartani a mimikádat, számottevő óvintézkedést jelent a látásod rendbetétele.

Ha úgy érzed, szemüvegre lenne szükséged, mielőbb látogass el egy vizsgálatra, mert az olvasási nehézségek miatti hunyorgás ugyancsak árt a szemkörnyéki finom bőrnek.

Napszemüveget pedig minden évszakban viselj, elvégre kulcsfontosságú, hogy elkerüld a már említett hunyorgást, illetve megvédd az UV-sugárzástól ezt a területet!

Ajakharapdálás

Az ajak érzékeny bőre könnyen kirepedhet. Ha folyton harapdálod, megfosztod természetes nedvességtartalmától, így megnő a kicserepesedés veszélye.

A sérült száj pedig tökéletes táptalajt jelent a baktériumok elszaporodásához.

Notórius ajakharapdálóként mérlegeld, hogy az ajakápolódat a kedvenc testápolódra cseréled egy időre, hiszen a kellemetlen íz segíthet leszokni a rossz beidegződésről – a hidratáltság megőrzése mellett.

A téli időszakban a vazelin lehet a leginkább hasznodra, melyet rúzsozás előtt is vigyél fel egy rétegben!

Az ajakharapdálás egyébként a le nem vezetett feszültség jele, tehát tanácsos lenne tudatosan kezelned a stresszt.

Piszkos párnahuzat

Miért is lenne piszkos a párnahuzatod, ha mindig frissen tisztított arccal hajtod álomra a fejed?

Hát azért, mert hét-nyolc óra alatt a bőröd faggyút termel, amiben baktériumok is találhatóak, és ezek több nap alatt felhalmozódva már fertőzésveszélyt jelentenek.

Ha heti rendszerességgel cseréled a huzatot, szerencsére megúszhatod a bajt.

A roppant egyszerű óvintézkedés előnye, hogy a hajad tisztaságát is segít megelőzni, hiszen a fejbőröd termelte természetes olajokkal ugyanez a helyzet.

Antibakteriális párna vásárlását is megfontolhatod, amelynek saját anyaga eleve gátolja a baciszaporulatot.

Arctisztítás csak kendővel

A sminklemosó kendő igen praktikus – főleg akkor, amikor időt kell spórolnod.

Ha azonban napi rendszerességgel ezt alkalmazod a háromlépéses arctisztítás helyett, negatív következményei lehetnek a bőrödre nézve.

A tisztítás, tonizálás és hidratálás hármasa ugyanis teljesen máshogy ápol, mint egy kendő, melyet csak végighúzol magadon.

Persze, utóbbi megoldás is nagyságrendekkel jobb, mintha semmit sem tennéd magadért, de ne csinálj belőle otthoni rutint!

Még akkor sem, ha a kendő csomagolásán az szerepel, hogy mindhárom lépést helyettesíti. A bőrödön is érezheted, hogy ez lehetetlenség…

Te el szoktad követni az említett bőrbűnök valamelyikét?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást