Életmód / Receptek

Az eredeti, kívül ropogós, belül krémes, igazi brownie receptje

Az eredeti, kívül ropogós, belül krémes, igazi brownie receptje

A legfinomabb, ha azonnal, forrón tálalod, és hideg vanília vagy pisztácia fagylaltot kínálsz mellé, de elkészítheted ezt a könnyű, gyümölcsös szószt is.

Málnaszósz

Hozzávalók: 50 dkg friss vagy fagyasztott málna, 10 dkg cukor, fél citrom héja és pár csepp citromlé.

Elkészítés: 30 dkg málnát a cukorral kezdj el főzni, amíg a cukor fel nem olvad, és a málnaszemek szét nem esnek. Ekkor add hozzá a megmaradt málnát, a citromhéjat és pár csepp citromlevet. Még egy percig melegítsd a szószt, de ekkor már csak óvatosan kevergesd, hogy az új málnaszemek ne essenek szét, így maradjanak egész gyümölcsszemek is a szószban.

+1 tipp: blondie

Szereted a fehér csokit? Akkor próbáld ki a brownie szőke változatát, a blondie-t! A recept azonos, csak itt étcsokoládé helyett fehér csokit kell használnod. A liszthez érdemes egy kis örült mandulát keverni, de tört manduladarabokat is adhatsz végül az elkészült masszához, illetve megszórhatod vele a sütemény tetejét. A csonthéjas gyümölcs szépen belesimul majd a fehér csoki krémességébe.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást