Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Címlap / Életmód / Receptek / Mennyei házi fagylaltok, amiket fagyigép nélkül is elkészíthetsz

Van megnyugtatóbb érzés annál, mint amikor tudod, hogy van egy adag fagylalt a fagyasztóban? Szerintünk sincs, úgyhogy hoztunk néhány receptet, amikkel a kedvenc nyári édességedet a saját szájízed szerint, ráadásul minden különösebb konyhai eszköz nélkül, magad is elkészítheted.

Alapreceptek

Két összetevős recept

Hozzávalók: 2 csésze hideg habtejszín, 1 konzerv (400 gramm) édesített sűrített tej.

Elkészítés: Robotgéppel kezd el felverni a tejszínt, amíg habosodni nem kezd, majd öntsd hozzá a sűrített tejet és ízesítsd tetszés szerint. Alacsony fokozaton keverd tovább, amíg teljesen egységes nem lesz az állaga. Tedd legalább 6 órára a fagyasztóba.

Keverős módszer

Hozzávalók: 1 és 1/4 csésze magas zsírtartalmú, hideg tej, 3/4 csésze cukor, 2 csésze hideg habtejszín, 1 evőkanál vanília kivonat, egy csipet só.

Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a tejet, amíg a cukor fel nem olvad. Keverd hozzá a többi alapanyagot is, ízesítsd, majd öntsd egy nagy és laposabb tálba, hogy minél jobban szétterüljön, és tedd a krémet a fagyasztóba. 45 perc után vedd ki a tálból, öntsd az éppen megdermedni készülő krémet egy edénybe és nagyon alaposan, határozott mozdulatokkal keverd át. Tedd vissza a fagyasztóba. 30 percenként ismételd meg a műveletet, 2-3 óra elteltével mennyei, krémes fagylaltod lesz.

Almaje/depositphotos.com

Ötletek ízesítéshez:

A fagylalthoz természetesen keverhetsz kakaóport, olvasztott csokoládét, gyümölcsöket vagy vaníliát a klasszikus ízek megidézéséhez, de akár nutellát vagy mogyoróvajat is önthetsz a fagylaltalaphoz. Ha ennél is különlegesebbet szeretnél, mutatunk még néhány ötletet!

Sajttorta

220 gramm krémsajtot habverő segítségével dolgozz össze a sűrített tejjel, mielőtt a két összetevős recepthez adod. Önts hozzá egy teáskanál vanília kivonatot is!

Mentolos csoki

A tejszínhez önts egy teáskanál borsmenta kivonatot vagy aromát, a kész alaphoz pedig keverj hozzá egy csésze apróra vágott, jó minőségű étcsokoládét. Egy kevés zöld ételfestékkel a látvány is meggyőzőbb lesz.

Fahéjas csiga

Adj az alaphoz fél teáskanál őrült fahéjat és 3 evőkanál olvasztott vajat.

Sós karamell

A már szinte teljesen megdermedt fagylalt tetejére szórj apróra tört tejkaramellát, és óvatosan keverd át egy kicsit. Tálalás előtt hintsd meg a fagylaltot egy csipetnyi tengeri sóval.

Mokacsínó

Az alaphoz keverj hozzá fél csésze cukrozatlan kakaóport (ha csak cukrozott van, akkor használj kevesebb cukrot az ízesítéshez), és két evőkanál instant kávéport.

Áfonyaszószos

2 csésze friss áfonyát keverj össze 2 evőkanál cukorral, 3 evőkanál citromlével, és egy kis lábasban, közepes lángon főzd, amíg kicsit összeesik. Hűtsd le, és keverd a már félig megdermedt fagylalthoz. Nem kell, hogy tökéletesen elegyedjen, még szebben fog mutatni, ha csak lila spirálokat húz a krémbe.

Pillecukros

A kész fagylalthoz keverj hozzá fél csésze kis méretű (vagy apróra vágott) pillecukrot, egy tábla apróra vágott tejcsokoládét és két csésze apróra tört édes kekszet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást