Életmód / Receptek / Táplálkozás

Citrompuding gyümölcsszósszal

Citrompuding gyümölcsszósszal

Könnyű citromos sütemény vörösborban karamellizált gyümölcsökkel. Készítsd el őzgerinc formában, így dekoratívabb és könnyebb szeletelni. Tálaláskor a gyümölcsszószt a süteményre is csorgathatod, így áztatott hatása lesz.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg rétesliszt,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 dl tejszín,
3 tojás,
5 citrom héja,
5 evőkanál citromlé,
pici só.
Hozzávalók a mártáshoz:

50 dkg mirelit bogyós gyümölcs,
2 dl vörösbor,
10 dkg cukor,
egy evőkanál citromlé,
fahéj,
1 vaníliarúd.
Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tejszínt, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a sót, végül a lisztet és a felolvasztott vajat is. A masszát töltsd őzgerincformákba, amiket egy vízzel feltöltött tepsibe állítasz. 170 fokra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig, majd ha kihűlt, fordítsd ki a formából. A mártáshoz a hozzávalókat forrald össze egy kis lábasban, és hagyd kihűlni.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást