A fagyasztott eper számomra nem okoz nagy élvezetet, amikor viszont eljön a nagy eperszezon, alig bírok betelni ezzel az édesen zamatos, mennyei gyümölccsel! Növényi étrendet követve a gyümölcsöknek kulcsszerepe van a mindennapjaimban, de a változatosság jegyében én is szeretem őket minél eltérőbb formában fogyasztani: süteményekbe sütve, krémdesszertnek vagy akár fagylalt formájában.
3/4 Citromos epersüti ribizlivel
Hozzávalók: 280 g finomliszt, másfél tk. sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, fél tk. só, 180 ml növényi tej, 2 ek. citromlé, 4 ek. (olvasztott) tejmentes margarin, 120 ml növényi joghurt (pl. kókusz, szója), 150 g cukor, 1 közepes citrom reszelt héja, 1 tk. vaníliakivonat, 180 g darabolt eper, 90 g piros ribizli
Elkészítése: Keverd el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik edényben elegyítsd a tejet és a citromlevet. Add hozzá az olvasztott margarint, a joghurtot, a citrom héját, a vaníliaaromát, a cukrot. Elektromos habverővel keverd el. Apránként adagold a lisztkeveréket a nedves összetevőkhöz. Tedd a tészta harmadát egy kikent, szilikonos kenyérformába, szórd rá a szamóca és a ribizli harmadát. Ezt ismétled, míg tele nem lesz a forma. Felülre gyümölcs kerüljön, majd 180 fokon kb. 55 perc alatt süsd készre a süteményt. Hűlés után szórd meg friss gyümölcsökkel, majd ízlés szerint locsold meg citromos cukormázzal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!