A fagyasztott eper számomra nem okoz nagy élvezetet, amikor viszont eljön a nagy eperszezon, alig bírok betelni ezzel az édesen zamatos, mennyei gyümölccsel! Növényi étrendet követve a gyümölcsöknek kulcsszerepe van a mindennapjaimban, de a változatosság jegyében én is szeretem őket minél eltérőbb formában fogyasztani: süteményekbe sütve, krémdesszertnek vagy akár fagylalt formájában.
2/4 Epres muffin
Hozzávalók: 420 g tönkölyliszt, 1 evőkanál sütőpor, fél teáskanál só, 100 g cukor, 240 ml növényi tej, 120 g tejmentes margarin, 2 teáskanál vaníliakivonat, 2 teáskanál őrölt lenmag, vagy lenmagliszt 2 evőkanál vízzel keverve, 250 g kockára vágott eper
Elkészítése: Egy nagy tálban keverd el egymással a száraz alapanyagokat, egy másik edényben pedig elektromos habverővel a növényi tejet, a margarint, a vaníliaaromát és a lenmaglisztes tojáspótlót elegyítsd. Add a krémessé vált masszához a száraz alapanyagokat, majd az egészet forgasd össze – használhatod a habverőt is. Utolsóként add hozzá a felkockázott epret, de ezt már csak óvatosan forgasd bele szilikonos kanál segítségével. Kanalazd a tésztát 12 db papírral bélelt muffin formába, majd 180 fokon, 20-25 perc alatt süsd készre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!