Dehogy 30! Ennyi évesen élvezik a nők legjobban a szeretkezést

Dehogy 30! Ennyi évesen élvezik a nők legjobban a szeretkezést

Címlap / Szerelem / Szex / Dehogy 30! Ennyi évesen élvezik a nők legjobban a szeretkezést / 2. oldal

A legfrissebb statisztikák szerint a fiatalok valamikor 16-18 éves között élik át legelső szexuális élményüket. Ez ugyanúgy igaz a lányokra és a fiúkra is. Persze mondhatnánk, hogy ez már sokkal előbb is megtörténik, mert már az általános iskola végén is kialakulhatnak hosszútávú, szerelmes kapcsolatok.

Szexológusok szerint több oka is van annak, hogy ilyen hosszú utat kell megtennie egy nőnek, mire igazán megismeri a testi boldogságot.

– Az egyik ok ezek közül a fogamzásgátló gyógyszerek szedése. A hormonális antibébi pirulák gyakori mellékhatása a libidó csökkenése. De ott vannak más gyógyszerek is, például egyes antidepresszánsok.

– A stressz, a szoptatás (a megemelkedett prolaktin szint miatt) és a korábbi negatív tapasztalatok is a jó szex ellen hatnak.

– Szakértők szerint az első néhány szexuális élmény mellett komoly tényező a pornófilmekben látható jelenetek félreértelmezése. Sokan azt hiszik, hogy a felnőtt filmek és a valódi szex egy és ugyanaz, így ha egy fiatal nő azt látja, hogy a filmben szereplő nőnek sorozatos orgazmusa van, bármilyen pozitúrát szívesen bevállal, akkor elhiszi, hogy az a valóság.

Nem, nem 30! Ennyi évesen élvezik valójában a nők leginkább az együttléteket

Kialakul benne a bűntudat, hogy ő ezt saját maga számára nem érzi jónak, akkor biztosan vele van a probléma és inkább megjátssza az élvezetet. Ez a viselkedés nagyon hamar megszokottá válik, miközben becsapja partnerét és ami még rosszabb, saját magát is.

A felmérések szerint a nők 30 százaléka képtelen az orgazmusra, s ezt csak 50 százalékuk vallja be őszintén a párkapcsolatában.

A férfi és a női szex között az is kardinális különbség, hogy mitől indul be a vágy. Miért jut egyáltalán eszünkbe, hogy jó lenne összebújni valakivel? A WHO felmérése szerint a férfiak agyában valamikor a kamaszkor elején indulnak be azok a spontán szexuális gondolatok, amelyek felébresztik testükben a nemi vágyat, naponta akár többször is.

Bármennyire meglepő, a kutatások szerint még az 50 éves férfiaknak is több mint 90%-a, a 70 évnél idősebbeknek pedig 70%-a hetente többször gondol a szexre.

A nőknél a spontán szexuális gondolatok általában csak egy új kapcsolat esetén, és annak is inkább az első időszakában jellemzők.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»